Theatre, Ballet/Dance

39 program


LATIDOS FLAMENCOS • FlamenCorazónArte Táncszínház Buy tickets
13 Event

A flamenco misztériuma az előadók személyiségében rejlik, hiszen ez a műfaj a lélek szabad szárnyalásáról szól. Szívbemarkoló énekek, szenvedélyes, elegáns, vagy féktelen vad táncok, érzelemdús gitár dallamok és vérpezsdítő ritmusok egysége szuggesztív erővel hatnak. Az energiák átadódnak, egyesülnek, feltöltenek, elvarázsolnak!

A Midsummer Night's Dream Buy tickets
13 Event

A Midsummer Night's Dream

Nemzeti Táncszínház

One of Shakespeare’s most well-known comedies is also a bittersweet drama about the nature of love. Young people get lost in an enchanted forest, and while looking for their partners, they realise that in this world, love is not just a dependency, it is also the remedy to loneliness. The young people looking fortheir lovers amongst this upheaval are actually looking for themselves in the other, and this search may lead to either happiness or despair.

Body-Soul-Tango Buy tickets
13 Event

Body-Soul-Tango

Nemzeti Táncszínház

It takes all sorts to make a world. Both Physically and Spiritually.
How well can you spot and accept diversity in you?
Tonight we are going to look at these questions through the steps of tango.

Kárpátok visszhangja • Magyar Nemzeti Táncegyüttes Buy tickets
13 Event

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadásában olyan válogatást állít színpadra, amely során a lendületes és sokszínű folklórműsorban a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatja be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra.

Ringató foglalkozás – Vedd ölbe, ringasd, énekelj! • Gáll Viktória Emese Buy tickets
13 Event

A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét. Várunk mindenkit, aki maga is úgy érzi, fontos az, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, aki szívesen énekel, bővíti a dalkincsét, vagy éppen önmaga bátortalan az éneklésben.

Magyar rapszódia • Magyar Állami Népi Együttes Buy tickets
13 Event

A rapszódia jellemzője a zaklatottság, az érzelmek, a gondolatok szenvedélyes hullámzása, olyan akár a végtelen élet. Talán ez a műfaj a leginkább alkalmas arra, hogy megjelenítsük általa egy férfi és egy nő szerelmét, mely ugyanúgy lehet boldog, ahogyan boldogtalan is, de mindenképpen nyugtalan és feszült. A műsor a boldog szerelmet és az egymásra találást hivatott bemutatni, az ifjú pár végül összeköti életét, és boldogan élnek míg meg nem halnak, ahogy a népmesék is végződnek.

Up • Gangaray Dance Company Buy tickets
13 Event

Up • Gangaray Dance Company

Nemzeti Táncszínház

Kőketánc – gyermektáncház és kézműves foglalkozás • Sándor Ildikó Buy tickets
13 Event

Gyermektáncházba várjuk az érdeklődőket a Nemzeti Táncszínházban vasárnaponként 10.00-tól 12-ig. A programban moldvai és gyimesi népzene és néptáncok, énekes népi játékok, népmesék, a legkisebbek számára ölbeli játékok. Az esztendő menetét mondókákkal, a népszokások megelevenítésével követjük.

Carmina Burana • Szegedi Kortárs Balett Buy tickets
13 Event

We get an insight into the ritual-filled life of barbarian settlement trying to seek out a living on the ruins of a civilisation and fighting for survival, fighting with their fears, trying to live through all things fate brings on to them.

ORIGIN • MadayArt Buy tickets
13 Event

ORIGIN • MadayArt

Nemzeti Táncszínház

Az ORIGIN c. előadás egy új kezdetről, új indulásról, egy elemi ösztönnel megáldott táncprodukció. Hét fiatal, energetikus női táncművész képviseletében az előadás egy benső univerzumot mutat meg, megtalálva a legőszintébb létezést a színpadon.

Liliom • Feledi János – Feledi Project Buy tickets
13 Event

Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy csirkefogó élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás legény közötti erőteljes és kaotikus szerelem történetét meséli el. Nyomorúság, nyers érzések, törékenység. A szereplők felelősséget vállalnak sorsukért, és bezárkóznak kudarcaikba, mintha százszor megtennék ugyanazt az utat anélkül, hogy változtatnának rajta.

Perfect Smile - Pataky Klari Company Buy tickets
13 Event

In our age, almost everything is about appearances. What we look like, what we wear, where we live, what we own, where we go to eat, do sports, spend holidays, what status we hold in the world through what we own.

Vuk • Inversedance – Fodor Zoltán Társulat Buy tickets
13 Event

Fekete István Vuk című meséjének táncszínpadi előadásában megelevenednek a jól ismert figurák: Karak, Vahur, Tás, a „Simabőrű” és még számos mesebeli szereplő mellett természetesen Vuk, akinek játékos, eleven karakterében minden gyerek magára ismerhet. Csalafinta csínytevésein és kalandozásain át a gondoskodó szeretet segítségével fedezi fel az életet.

FRIDA, the muse of life Buy tickets
13 Event

FRIDA, the muse of life

Nemzeti Táncszínház

What we present is not the story of Kahlo’s life but an independent visual theatre vision inspired by her art and career about a dramatic but also colourful and lively world.

LONG: Yeonhee Project I • Liquid Sound Buy tickets
13 Event

long: Yeonhee project I : Traditional performance & modern dance
Performers/dancers wear objects such as traditional percussion instruments as accessories and transform traditional elements when they come and go in a long space where street play is transformed. The audience faces both sides of the runway, actively appreciating the crossing of boundaries between tradition and modernity, performance and dance. It is a performance that reconstructs the Korean identity starting from tradition by repeating dissolution and reunion with clean static energy, repetition and reduction, slowness and void.

The Wind gate Buy tickets
13 Event

The Wind gate

National Dance Theatre Budapest

“… for they were at hand, yet unreacheable, present, yet ungraspable …”
(Krasznahorkai László)

Körforgás • A 30 éves Bozsik Yvette Társulat Buy tickets
13 Event

Miként az ember leveti elnyűtt ruháit és újakat ölt magára,
úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket,
hogy újakat fogadjon el helyükbe." - idézet a Bhagavad-gítából

Méhek meséje • Pataky Klári Társulat Buy tickets
13 Event

A Méhek meséje című összművészeti előadás egy interaktív utazásra hív! Réteken és erdőkön át, mocsarakon és sivatagokon keresztül vezetik a méhek az előadás apró nézőit. Ezáltal a gyerekek nem csak nézői, hanem résztvevői és alakítói is lehetnek a történetnek, amely a méhek megmentéséről szól. És hogy miért olyan fontosak a méhek? Az előadás e kérdésen keresztül igyekszik megragadni a földi élet összetett, bonyolult rendszerét, amelyben minden élőlénynek helye és feladata van.

Az estély • Bozsik Yvette Társulat Buy tickets
13 Event

Az estély, amelyet Jean-Paul Sartre Zárt tárgyalás című darabja ihletett, magával ragadó alkotás a színház és a tánc peremén. Három ember, két társasági hölgy és egy gyíkszerű csábító gyűlnek össze egy külvárosi szobában, amelyről kiderül, hogy maga a pokol is lehet. Fokozatosan, ahogy a kapcsolatok épülnek és bomlanak, a trió ráébred, hogy rögeszméik csapdájában vannak, és örökre egymás mellett maradnak.

Bemutató - Szerelemkert • Duna Művészegyüttes Buy tickets
13 Event

Szerelemkert

Szerelmi vágy, szerelmi álom

Emléke, fénye űz feléd,

Keresem az elvesztett édent,

Remények, álmok édenét...

Amikor én rajongó vággyal

Követlek, várlak tégedet,

A multnak álma száll meg akkor:

A mult és az emlékezet...

(Ady Endre: A múltért)

Varázsvilág • Feledi János – Feledi Project Buy tickets
13 Event

A box can hide many things, especially if we can passthrough it into another, fairy-tale, magical dimension. The protagonist of the piece tries to make friends in a game world and meets various puppets. He learns that they have the same emotions, the same bonds and relationships develop between them as if they were people, and maybe he can even fall in love with one of them.

Szerelemkert • Duna Művészegyüttes Buy tickets
13 Event

Szerelemkert

Szerelmi vágy, szerelmi álom

Emléke, fénye űz feléd,

Keresem az elvesztett édent,

Remények, álmok édenét...

Amikor én rajongó vággyal

Követlek, várlak tégedet,

A multnak álma száll meg akkor:

A mult és az emlékezet...

(Ady Endre: A múltért)

Magyar népmesék • Bozsik Yvette Társulat Buy tickets
13 Event

Népmeséink olyan kincseink, amelyek megismertetnek közös hagyományainkkal, emellett kedves bölcsességükkel, színes fantáziavilágukkal, humorral és furfanggal tanítanak, és szinte észrevétlenül segítenek alapvető erkölcsi kérdésekben, a hétköznapi események, problémák feldolgozásában – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Testbe zárt Ima • Horváth Renátó Production Buy tickets
13 Event

A Testbe zárt ima táncszínházi produkció az egykori táncművész, Horváth Renátó tragikus hirtelenséggel bekövetkezett bénulásának történetét és az ezzel járó periódusait dolgozza fel.

Zorba • Pécsi Balett Buy tickets
13 Event

Zorba • Pécsi Balett

Nemzeti Táncszínház

„Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan...” - mondja Zorba, a görög, Nikosz Kazantzakisz önéletrajzi ihletésű regényének ikonikus irodalmi alakja, aki az élet imádatának megtestesítője volt. A történet helyszínét adó falucska elzártságával és vad, kegyetlen szokásaival sajátos atmoszférát kölcsönöz a cselekménynek. Bánatot, gondot felülír azonban a közös tánc, melyet Zorba indít a továbbélés útján. Zorba az őserő legyőzhetetlen képviselője, tánca, a szirtaki, az élni akarás és az élni tudás szimbóluma.

Budapesti bemutató - Pinokkió • Székesfehérvári Balett Színház Buy tickets
13 Event

Az emberré lett fabáb, Pinokkió kalandos története egy olyan tanmese, amelyet a világon szinte mindenhol ismernek, felnőttek és gyerekek egyaránt.

Bemutató - Orákulum • Budapest Táncszínház Buy tickets
13 Event

Mit hozhat számunkra a jövő?

Ősidők óta az emberiség egyik legégetőbb kérdése, melyre válaszért most az Orákulumhoz fordulunk. Ha nem is vezetnek el minket a világ titkainak megértéséhez, az viszont biztos, hogy a szimbólumok révén értékes felismerésekhez juthatunk.
Az előadás koreográfusa, Tókos Attila és a Budapest Táncszínház közös fúziója egy új, káprázatos táncos egységet alkot, ahol az archaikus körtáncokban rejlő őserő magával ragad bárkit és bármit, ami az útjába kerül.

Sleeping Beauty - Hungarian National Dance Ensemble Buy tickets
13 Event

The first joint fairy tale of Zsuzsa Zs. Vincze and Zoltán Zsuráfszky not only revolutionised folk dance performances for children but also presented Grimm's worldwide known fairy tale in Hungarian folklore style.

Régi tánc, új nemzedék • Magyar Nemzeti Táncegyüttes Buy tickets
13 Event

Once again, a talented new generation of creative artists with a serious devotion to folk dance has grown up.

B A B E L - Eva Duda Dance Company Buy tickets
13 Event

Humanity has grown too distant from its original, natural environment. While we yearn for a more harmonious existence, we are surrounded by more and more chaos every day, making it increasingly difficult to find our way around and live a healthy life.

Tündérhinta • Fitos Dezső Társulat Buy tickets
13 Event

Hinta, hinta, tündérhinta, repül, szárnyal a magasba… Ha az ember hintába ül, rokon lesz a madarakkal, szivárványszín pillangókkal, kitágul a láthatára, a lentet a fent leváltja. Aztán újra ringat a hinta, fel – le – fel -le, ahogy egykor anya karja. Félelmek és szorongások huss eltűnnek, elrepülnek. A tündérhinták táncosokkal nagyon egy húron pendülnek.

Lengemesék • Inversedance - Fodor Zoltán Társulat Buy tickets
13 Event

A nagy sikerrel bemutatott Rumini című előadásunk után ezúttal is Berg Judit egyik ikonikussá vált kalandregénye elevenedik meg, hogy izgalmas utazásra hívja a gyerekeket. Ezúttal a sok kötetet számláló Lengemesék sorozatból az egyik legérdekesebbet állítottuk színpadra, mely cselekvő szereplővé teszi fiatal közönségünket. Ők szövik majd ugyanis a mese fonalát.

Black Swan - Szeged Contemporary Dance Company Buy tickets
13 Event

The evoked era in the performance coincides with the time of the original premiere of Swan Lake. At the same time the second half of the 19th century was also a period known for the spreading of mental hospitals; patients 'possessed' by animal spirits and treatments of mental illnesses by torture and other bizarre methods.

HERMÉSZ - Gerzson Péter Kovács - TranzDanz Buy tickets
13 Event

We don’t really understand why he does what he does – Hermes is an enigma. His personality irritates us, yet there is something about him that captivates us. How does he enchant us? What is at the heart of the magic that this taboo-breaking, charming and arrogant trickster casts on us?

Az ötödik Sally • Pirók Zsófia Buy tickets
13 Event

Sally fejében öt eltérő karakterű nő él, akik nem tudnak egymásról. Sally szorongó, magányosan él. Nola, a kimért elegancia, intellektuális művészlélek. Derry mindig derűs, viccelődő, hetyke. Bella, az érzéki csábító, imád énekelni és táncolni. Jinx, maga a megtestesült düh és agresszió. A flamenco sajátossága, hogy különböző ágai, más-más érzelmet fejeznek ki, így az öt személyiséget egy-egy “palo” hívja életre. A műfaj csak eszköze az üzenetnek, mégis a történet emeli ki annak sokszínűségét.

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.Támogatók