Program


Picasso en Danza • Iberica de Danza

Picasso en Danza • Iberica de Danza

Manuel Segovia (Alkotásért járó Spanyol Táncdíj) koreográfiáival az öt táncos előadása Picasso női univerzumát eleveníti fel, a páratlan művészét, aki átlépett a művészet világának határain, és aki jelentős szerepet játszott azon nők életében, akik kétségtelenül hatással voltak az életére és munkájára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 22. péntek, 19:30

A díszlet szemléletesen és jól megkoreografáltan mutatja be a művész pompás alkotásait, amelyek az ősökhöz és a szimbolikához kötődnek. A mozgás és a hangtér időtlen hangulatával a nézőt egy olyan univerzumba kalauzolja, ahol a tradíció együtt él a zenei formákkal, valamint a kortárs mozdulatokkal és a jellegzetes táncokkal a folklórtól a flamencóig, a spanyol látványtánc szabályaival – ezáltal pontos történethez illeszkedik és harmonikus.

 

 

Művészeti vezető, technika és koreográfia: MANUEL SEGOVIA
Ügyvezető, jelmeztervező: VIOLETA RUIZ DEL VALLE
Rendezőasszisztens és tanár: RAQUEL RUIZ
Zene: ELISEO PARRA, ACETRE, COETUS, J.A. ARTECHE, IBERIAN ENSEMBLE ORCHESTRA
Táncművészek: MARÍA GURRÍA, SANTIAGO HERRANZ, LUCÍA MARTÍNEZ, JAIME PUENTE AND NURIA TENA
Szcenográfia: AFANIAS Art School
Jelmezasszisztens: SILVIA RUIZ
Ügyvezető asszisztens: KARLA MARTÍNEZ
Gyártás és forgalmazás: DANZIBERIARTE SL

Az előadás a Nemzeti Táncszínház és a Spanyol Nagykövetség együttműködésében valósul meg.

Ajánlatunk


Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy csirkefogó élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás legény közötti erőteljes és kaotikus szerelem történetét meséli el. Nyomorúság, nyers érzések, törékenység. A szereplők felelősséget vállalnak sorsukért, és bezárkóznak kudarcaikba, mintha százszor megtennék ugyanazt az utat anélkül, hogy változtatnának rajta.

Hinta, hinta, tündérhinta, repül, szárnyal a magasba… Ha az ember hintába ül, rokon lesz a madarakkal, szivárványszín pillangókkal, kitágul a láthatára, a lentet a fent leváltja. Aztán újra ringat a hinta, fel – le – fel -le, ahogy egykor anya karja. Félelmek és szorongások huss eltűnnek, elrepülnek. A tündérhinták táncosokkal nagyon egy húron pendülnek.

3i PARty egy fantázia alapú közös táncolás a Nemzeti Táncszínház előcsarnokában Petrovics Sándorral és DJ Gentle Bastard.

Ajánló


A rapszódia jellemzője a zaklatottság, az érzelmek, a gondolatok szenvedélyes hullámzása, olyan akár a végtelen élet. Talán ez a műfaj…

Bármerre járjak is, a helyet, a kultúrát, az arcokat, a pillanatokat már örökre viszem tovább magammal. Az élmények velem jönnek,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók