Program


NTSZ 20 – Táncra fel!

NTSZ 20 – Táncra fel!

A Nemzeti Táncszínház fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő gálasorozat első estjén három társulat köszönti az intézményt. A Budapest Táncszínház Many Ways című produkciója az utazásról, a kimeríthetetlen döntésekről és az akadályok leküzdéséről szól. Az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat A negyedik hullám után című darabjában egy szűk közösséget ejt rabul a zene, majd együtt taszítja bele őket a végső kimerülésbe.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 18. csütörtök, 19:00

BUDAPEST TÁNCSZÍNHÁZ
"Nemzeti Táncszínház. 20 éve, mint az otthon - befogad, biztonságot nyújt és motivál. A hely, ahol találkozunk kollégáinkkal, közönségünkkel. Az alapítók szellemisége, a táncba vetett hit és a mindenkori "láng"-hordozók az irodától a színpadig tartják össze ezt a csodát! Boldog születésnapot kíván a Budapest Táncszínház!" (Földi Béla, Budapest Táncszínház)

„Utazunk, néhányan örökre,más állapotokat, más életeket, más lelkeket keresve.”
Anais Nin 

Many WaysEgy olyan mű, amelyet lehetséges életutak ihlettek. Az utazás, a kimeríthetetlen döntések, a sok irány, a tanulás, a belső utazás és a különböző akadályok, amelyeket bármelyikünknek le kell győznie. Személyes utazásom, mint művész, mint ember, sokféleképpen irányított engem, tele érzelmekkel és élményekkel, kapcsolatban sok csodálatos lélekkel.  A „Many Ways”-t csodálatos zenészek, valamint zenéjük és szövegeik ihlették. (Neel Verdoorn)

 

INVERSEDANCE - FODOR ZOLTÁN TÁRSULAT
Az előadás címe: A negyedik hullám után

Koreográfia: Raza Hammadi
Koreográfusasszisztens: Clement Mames
Zene: Maxime Augier

Táncosok közössége tobzódik a mozdulatok árjában az üres színpadon. Szigorúan követik a zene ritmusát, mintha az rabul ejtette volna őket, hogy végül  beletaszítsa testüket a végső kimerülésbe.

 

DUNA MŰVÉSZEGYÜTTES
A Duna Művészegyüttes az elmúlt 20 évben számos bemutatót készített koprodukcióban a Nemzeti Táncszínházzal, melyek fontos emlékek, szép pillanatok mind a táncosok mind a nézők számára. A Táncszínház az egyik legmeghatározóbb helyszín a társulat szakmai fejlődésében, az itt bemutatott előadásokból szemezgetve készült el a Mozaikok című válogatás, amelyben az érdeklődők egy rövid esszenciát láthatnak ezekből a műsorokból. 

 

Ajánlatunk


Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt jelent az idén Kossuth-díjjal kitüntetett művész számára. Az egy egész életutat összegző műsorban megannyi ihlető érzelemre komponált tematikus koreográfiák és a magyar néphagyomány iránti szenvedélyről tanúskodó előadásrészletek kerülnek bemutatásra.

A RAMAZURI látványos, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkád, melyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást. Újszerűségével, derűjével és magával ragadó lendületével egy bő év alatt a Társulat egyik legnépszerűbb produkciója lett, melyet már több mint 10 ezer ember látott különböző országokban és városokban. A Duda Éva Társulat ezzel az esttel elrugaszkodik a táncszínházi világ új dimenziójába. Olyan szavakon túli, tágabb univerzumba invitálnak, ahol a kezdés pillanatában eltűnik az idő és élvezhetjük a pezsgő kalandot. Egyedi, megismételhetetlen percek, az élet ünneplése, mert mulatságnak mindig lennie kell! Alkotó táncművészek: Eleonora Accalai, Bacsó Gabriella, Bundschuh Vera, Dévai Lúcia, Dragos Dániel, Dudás Gergely, Füzesi Csongor, Ivanov Gábor, Javier Mario Salcedo Hernández, Szilvási Anna Zeneszerzők és előadók: Farkas Izsák, Szarvas Dávid Díszlet: Duda Éva Jelmez: Kiss Julcsi Fénytervező: Pető József Trénervezetők: Csuzi Márton, Zoletnik Zsófia Trénerek: Lakatos Leonetta, Ott Olivér, Lennart Paar, Újvári Milán Koreográfus asszisztens: Csák Beatrix, Vitárius Orsolya Produkciós vezető: Huszár Ágnes Rendező-koreográfus: Duda Éva Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg. Támogatók: EMMI, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Táncszínház, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület, Inspirál Cirkuszközpont, Movein Stúdió Külön köszönet: Faller Zoltán – airtrack.hu, Gortva Krisztián, Ott Olivér – Pattanj Sportegyesület, Vági Bence – Recirquel

Ajánló


Két ember egy pontban összeér. Ez a pont most már közös, itt találkoznak. Megérintődnek. Megérintve lenni annyi, mint valami kivételesen…

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik…

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók