Program


Vizsgakoncert előzetes • Az MTE végzős klasszikus balettművész hallgatóinak műsora

Vizsgakoncert előzetes • Az MTE végzős klasszikus balettművész hallgatóinak műsora

A Táncművészeti Egyetem balettművész hallgatóinak vizsgakoncertje hagyományosan egy klasszikus/neoklasszikus balett-felvonással kezdődik, a második rész koncertszámai között minden hallgató a tehetségének leginkább megfelelő stílusú és karakterű feladatban mutatkozhat be, míg a harmadik részben egy modern/kortárs darab kerül a műsorba.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 11. kedd, 19:00

A klasszikus balett szakirány végzős táncművész hallgatói a szlovéniai turnéjuk után most újra színpadra állnak, a június végi operaházi vizsga teljes műsorával.

Ismeretük legjava válik láthatóvá azon fiataljainknak, akik intézményi keretek közt készültek a hivatásos balettművész életre. Útjuk során kihívások, megmérettetések számos fajtája formálta őket, hogy most Önök előtt tegyenek bizonyosságot megszerzett tudásukról.

A három felvonásos esten közreműködnek  a Magyar Táncművészeti Egyetem táncművész szak klasszikus balett szakirány V.-VIII. évfolyamos, valamint a moderntánc szakirány IV. és a színházi tánc szakirány IV. évfolyamos hallgatói is. Rendhagyó módon alkalmuk van végzős táncosainknak külföldi partnerekkel való megmutatkozásra is, az egyetem első nemzetközi professzionális balettversenyén kiemelkedő eredményt elért Núria Fernandes (junior, I. helyezett, Budapest Ballet Grand Prix 2023)  és José Barbeiro (az MTE különdíjasa, Budapest Ballet Grand Prix 2023) a Conservatório Internacional de Ballet e Dança Annarella Sanchez növendékei lesznek vendégelőadóink.

I. rész

Minkus-Petipa: Don Quijote szvit

 

KITRI: Dobra Janka

BASIL: Kökény-Hámori Kamill

MERCEDES: Csípán Csenge

ESPADA: Gáspár Sámuel

BARÁTNŐK: Yonei Momona, Hataishi Iyo

CIGÁNYTÁNC:

Szóló pár: Katarina Bužić, Szatmári Márk

6 lány: Szabó Rozina, Németh Lili, Zhang Yidi, Szerencsés Mirtill, Szűcs Liza, Hűvös Panna

6 fiú: Pethő Ferenc, Sánta Benedek, Ordasi András, Póda Botond, Lévai Barnabás, Agárdi Márk

TORREÁDOROK: Knausz Patrik, Gribovszki Sámuel, Bajusz Levente, Hotorán Gergő, Késmárki Pál, Tokai Ábel

TORREÁDOR KÍSÉRŐK: Bank Lili, Szepsi Dóra, Merza Fruzsina, Egerházi Thália, Mariia Yurchenko, Ezgi Toydemir

 

II. RÉSZ

L.Minkus-M.Petipa: A kalóz, pas de deux – Kazama Ruka - José Barbeiro m.v.     

Ólafur Arnalds-Kulcsár N.: Mystery Tales - Csípán Csenge

P.I.Csajkovszkij-R. Nureyev: A hattyúk tava ffi. variáció – Getta-Giuriato Marco Giuseppe

C. Pugni-A. Alonso: Diana és Actaeon női variáció – Kazama Ruka

M.Richter-Lukács A.: Summer duet, Hataishi Iyo - Szatmári Márk      

montázs- E. Gauthier: ABC – Kökény-Hámori Kamill   

                                                  

III. RÉSZ

 Philip Glass- Lukács A.: Örvény

Katarina Bužić, Dobra Janka, Csípán Csenge, Hataishi Iyo, Kazama Ruka, Yonei Momona, (IX. évf.) Chiang Yu-Rou, Szabó Rozina, Precup Júlia, Zhang Yidi (VIII.évf)        

Ónódy Ábel (modern IV.), Kökény-Hámori Kamill, Saito Hiraku, Gáspár Sámuel, Szatmári Márk (IX. évf.), Knausz Patrik, Bárány Ágoston (VIII.), Gribovszki Sámuel, Bajusz Levente (VII.)

 

Évfolyamvezető balettmesterek: BARNA Mónika, MEDVECZ József

Betanító és próbavezető mesterek: Kövessy Angéla, Lukács András (Örvény), Kalmár Attila (Largo), Kulcsár Noémi (Mystery Tales), Eric Gauthier, Yamamoto Shori (ABC, Gauthier Dance, Stuttgart)

 

Zongorakísérők: Kárpinszky Katalin, Sipos Iveta

Ajánlatunk


Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

Miként az ember leveti elnyűtt ruháit és újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket, hogy újakat fogadjon el helyükbe." - idézet a Bhagavad-gítából

Ajánló


A Testbe zárt ima táncszínházi produkció az egykori táncművész, Horváth Renátó tragikus hirtelenséggel bekövetkezett bénulásának történetét és az ezzel járó…

Nem értjük, megfejthetetlen, mit miért tesz, irritál, de a személyiségében mégis van valami, ami megigéz. Mivel varázsol el bennünket, mivel…

Szerelemkert Szerelmi vágy, szerelmi álom Emléke, fénye űz feléd, Keresem az elvesztett édent, Remények, álmok édenét... Amikor én rajongó vággyal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Támogatók