Program


TestVér

TestVér

Ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila: TestVér

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 9. csütörtök, 19:00

Az előadást nagy szakmai érdeklődés előzte meg, a premiert telt házzal játszottuk, nagy közönségsikerrel. 2016. szeptember 28-án a darab másodszor is elnyerte a nézők tetszését, számos elismerő gratulációt, nyilatkozatot kaptunk a közönség mellett a szakma jeles képviselőitől. Úgy gondolom, hogy egy 21. századi kortárs-néptánc előadás született, magas művészi minőséggel. A zene, a fény és a tánc dramaturgiája egy közös egységben jutatja el a mű gondolatait és üzenetét a nézők számára. Évek óta érlelődött bennünk a TestVér színpadra állítása, és a munkafolyamat közel egy évig tartott. A folklór gyökerekből kiindulva absztraháltuk a magyar „néptánckincset”, amiből egy egészen új mozgásvilágot sikerült létrehozni. A Bethlen Téri Színház kiváló lehetőséget biztosított a mű színvonalas bemutatására. Egy merőben új, innovatív zenei világot hoztak létre a zeneszerzők, akik a népzene és a legmodernebb elektronikus hangzást fuzionálták. Az előadáshoz méltó látványterv született, amely emelte az est színvonalát.

Tókos Attila

Zeneszerző / Composed by Salamon Soma és Wondawulf

Fénytervező / Lighting design: Kovács Gerzson Péter

Technikus / Technician: Fogarasi Zoltán

Dramaturg / Dramaturgy: Soós Attila

 

Előadók és koreográfusok / Performed and choreographed by ifj. Zsuráfszky Zoltán és Tókos Attila, Prima Primissima díjas táncművészek.

 

Az előadás az NKA támogatásával jött létre.

Ajánlatunk


A Kárpát-medence paraszti kultúrái – a maguk módján – szüntelen esztétikai válaszokat kerestek az őket egyéni vagy közösségi szinten foglalkoztató nagy kérdésekre. Gyakran drámaian vagy komikusan, máskor hittel telítve vagy jóleső fatalizmussal, valóságos vagy szürreális képekben fogalmaztak veszteségről, sorsszerűségről, szerelemről, halálról egyaránt.

Melinda álmodott egy Hazáról, ahol békében élhet. Ahonnan nem kell gyerekként elmenekülnie a két bátyjával, mint kislányként a szülőhazájából, Spanyolországból, azért, mert veszélyben az élete. Azt hitte, hogy Magyarhonban megtalálta azt a hazát, ahol soha többé nem kell félnie. Melinda tévedett.

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

Ajánló


Két fickó és egy nő a jövőből, a 142-es bolygóról érkezett vissza. csak azért, hogy egy kicsit újra felidézzék a…

A Nemzeti Táncszínház legnépszerűbb saját előadás-sorozatának búcsúelőadása. Ez a 11. évadát ünneplő egyedi - és rendszeres teltházzal büszkélkedő - sorozat…

Az indiai klasszikus tánc különlegessége, hogy egy időtlen kapocs múlt és jelen között. Ez a legősibb, ma is élő táncstílus…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók