Program


"Best of" Táncoló Filmkockák • Lakatos János

"Best of" Táncoló Filmkockák • Lakatos János

A Nemzeti Táncszínház legnépszerűbb saját előadás-sorozatának búcsúelőadása. Ez a 11. évadát ünneplő egyedi - és rendszeres teltházzal büszkélkedő - sorozat szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának multimédiás előadásában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 28. kedd, 19:00

Ebben az egyszeri epizódban 130 év teljes filmtörténetének legkedveltebb jeleneteit ollózzuk össze egy színes csokorrá, melyben fotóritkaságok, táncos legendák, felejthetetlen filmrészletek és meglepő történetek bújnak elő a kulisszák mögül! Az első magyar filmtől Hollywood utolsó nagy dobásáig, néha szteppcipőben, néha spicc cipőben, tornacsukában vagy mezítláb áttáncolva az időn, bepillantunk a a sztárok életébe, és a filmkészítés titkaiba. Jó hangulat, és a szórakozva tanulás élménye vár mindenkire ebben a vérpezsdítő 110 percben!

 

Előadó: Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára

Ajánlatunk


A Testbe zárt ima táncszínházi produkció az egykori táncművész, Horváth Renátó tragikus hirtelenséggel bekövetkezett bénulásának történetét és az ezzel járó periódusait dolgozza fel.

Szerelemkert Szerelmi vágy, szerelmi álom Emléke, fénye űz feléd, Keresem az elvesztett édent, Remények, álmok édenét... Amikor én rajongó vággyal Követlek, várlak tégedet, A multnak álma száll meg akkor: A mult és az emlékezet... (Ady Endre: A múltért)

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

Ajánló


Miként az ember leveti elnyűtt ruháit és újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen…

Nem értjük, megfejthetetlen, mit miért tesz, irritál, de a személyiségében mégis van valami, ami megigéz. Mivel varázsol el bennünket, mivel…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!Támogatók