Program


Talpuk alatt • Duna Táncműhely - Káva - NTSZ

Talpuk alatt • Duna Táncműhely - Káva - NTSZ

2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018). Mind a három előadás az ún. DTIE /dance theatre in education/ alapmódszertanát felhasználva alakította ki a foglalkozásokat, különböző korosztályok számára. Az előadásokra érkezők nemcsak nézői, de résztvevői és alakítói is az egyes előadásoknak.  more

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Tuesday, April 30 2024 6:00PM

 

Egy Torontó közeli kisváros közösségi házában augusztus 20-án rendezvényt szerveznek a helyi magyaroknak, az államalapítás és az új kenyér ünnepén. Erre az alkalomra a kanadai Rezeda Dance Company új műsorral készül.

Tamás, a csoport vezetője nehéz helyzetben van, mert az utóbbi időben sok táncos elhagyta a csoportot. Ebben az időszakban érkezik Magyarországról Bálint, az ifjú koreográfus, táncpedagógus. Tamás, a csoport vezetője nagy örömmel fogadja, ám a kezdeti örömök után egyre több a konfliktus, mivel, Bálintnak egészen más elképzelései vannak az új előadással kapcsolatban. Két világ, két világfelfogás, a néptáncról és a hagyományról (a hagyomány megőrzéséről, továbbörökítéséről) való két ellentétes gondolkodás csap össze a történetben.

Az alkotók célja, hogy a kortárs néptánc és a komplex színházi nevelési előadások formanyelvének ötvözésével lehetőséget adjanak a középiskolásoknak arra, hogy gondolataikat, érzelmeiket és testüket a felkínált problémakör közös értelmezésen és cselekvésen keresztüli vizsgálatának szentelhessék, fejlesszék aktív értelmi és érzelmi kifejezőkészségüket.

Játékunkban a hagyomány és innováció témakörét szeretnénk megvizsgálni; a két fogalom feszültségéről egymás mellett / egymás nélkül / egymással örök harcban levéséről szeretnénk közösen gondolkodni a fiatalokkal. A tánc médium, segít a központi kérdés minél érzékletesebb, árnyaltabb, több érzékszervet bekapcsoló vizsgálatához, az identitás kérdéskörének körbejárásához.

Az előadás során felvetett és körbejárt téma/problémák: Hagyomány és innováció – mit tesz velünk az ezekhez való ragaszkodás?

Az előadás 2022-ben a X. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén a „legjobb színházi nevelési előadás”  különdíját kapta.

 

Játsszák és táncolják: Bori Viktor, Milák Melinda, Kardos János, Bódi Dávid, Kolumbán Norbert / Kanozsai Ákos, Soltész Luca / Kovács Márk Jenőné, Kovács Anita / Fehértóy Zsanett, Nagy Marcus

Író, dramaturg: Romankovics Edit
Zene: DJ Panda
Látványtervező: Kiss Gabriella
Kivitelező: Iszlai Zoltán
Technika: Kálócz László / Kardos János
Hangtechnika: Fekete Mátyás/Osváth István
Színházi nevelési konzulens: Takács Gábor
Koreográfus: Juhász Zsolt
Rendező: Sereglei András

Our offer


The Magic Flute is a fable-like story, full of twists and turns. It can be analysed separately in its layers, and we have seen it in countless adaptations and interpretations.

A Magyar Táncművészeti Egyetem táncművész szak színházi tánc szakirányának végzős hallgatói vizsgaelőadásukon a különböző táncstílusokat felvonultató koreográfiákon keresztül adnak számot a képzés során megszerzett technikai és előadóművészi tudásukról.

We have been recording the values of folkculture for more than two hundred years. The painstaking collecting and research work of generations has been necessary in order to truly understand them. In the meantime, folk culture itself has also changed.

Suggestions


Miként az ember leveti elnyűtt ruháit és újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen…

A Táncművészeti Egyetem balettművész hallgatóinak vizsgakoncertje hagyományosan egy klasszikus/neoklasszikus balett-felvonással kezdődik, a második rész koncertszámai között minden hallgató a tehetségének…

A Bihari Együttes 1954-ben alakult Novák Ferenc vezetésével. Több mint fél évszázados működése alatt számos hazai és nemzetközi fesztivál nagydíját,…

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.Támogatók