Program


Royal Ballet: A csellista / Ünnepi táncok • Balettközvetítés felvételről

Royal Ballet: A csellista / Ünnepi táncok • Balettközvetítés felvételről

A Royal Ballett nagyszínpadára első alkalommal egy olyan munkával érkezik, melyet a kiváló csellista, Jacqueline du Pré élete és munkássága inspirált. A program második felében Jerome Robbins elégikus koreográfiáját láthatjuk, melyben öt páros letisztult táncában gyönyörködhetünk Chopin zenéjével aláfestve.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 16. hétfő, 19:00

Royal Ballet: A csellista | Ünnepi táncok
Balettközvetítés felvételről

Cathy Marston, a Royal Opera House korábbi szerződött táncosa és a Bern Ballett jelenlegi igazgatója nagy nemzetközi hírnévnek örvend. A Royal Ballett nagyszínpadára első alkalommal egy olyan munkával érkezik, melyet a kiváló csellista, Jacqueline du Pré élete és munkássága inspirált.

A program második felében Jerome Robbins elégikus koreográfiáját láthatjuk, melyben öt páros letisztult táncában gyönyörködhetünk Chopin zenéjével aláfestve. A mesteri előadást egyszerre jellemzi kifinomultság és újító szellem.

A Royal Opera House moziközvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.


A csellista

Zene: Philip Feeney
Díszlet: Hildegard Bechtler
Jelmez: Bregje van Balen
Fény: Jon Clark
Karmerster: Andrea Molino
Koreográfia: Cathy Marston
Rendező: Cathy Marston és Edward Kemp

Ünnepi táncok

Zene: Fryderyk Chopin
Jelmez: Joe Eula
Koreográfia: Jerome Robbins

Ajánlatunk


A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

Fellépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének növendékei-hallgatói.

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

Ajánló


Sokan úgy tartják, a jó művészet felforgató –néha azonban talán túlságosan is az. Felzúdulás a premieren, közelharc a zsöllyében, illetlenkedők…

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók