Program


MIS RECUERDOS - LATIDOS FLAMENCOS • FlamenCorazónArte Táncszínház

MIS RECUERDOS - LATIDOS FLAMENCOS • FlamenCorazónArte Táncszínház

Lippai Andrea, a FlamenCorazónArte alapító balett és flamenco táncművésze 1984-ben szerződött a Győri Balett-hez, így az eddigi 39 éves színpadi pályafutásának legnagyobb részét - 25 évet – az egyesületnek és a flamenco hazai megismertetésének szentelte. Leánya, a jelenlegi művészeti vezető – Pirók Zsófia- korához mérten, már szinte egy teljes életet jelentenek ezek az évek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 20. szerda, 19:00

Mit is ünneplünk tehát? A 25 év alatt létrejött kapcsolatokat, barátságokat, előadásokat, a lelkes közönséget és rajongókat!

Ünnepeljük a sok közösen megélt sikert és tapsokat!

Ünnepeljük a folyamatot, ami láthatóvá tette - a magyar táncszínházi életben- a FLAMENCO-t.

Az elmúlt 25 évben flamenco előadásainkat szívünk (corazón) minden szeretetével hoztuk létre és igyekeztünk művészi (arte) színvonalra emelni őket. Jubileumi estünkön sem lesz ez másként. Egyesületünk nevében, így hitvallásunk, hivatásunk is felsejlik.

 

Zene:
Ének: Barna Rita, Balogh Gusztáv, Lucio Dominguez, Said Tichiti
Gitár: Vidák Róbert, Illés János, Petz Bálint
Ütőhangszerek: Tar Gergely, Vozár János
Fúvós hangszerek: Gábos Barna

Előadják:
Lippai Andrea, Pirók Zsófia
Ajtai Krisztina, Achkar Laura, Csermák Zsuzska, Göltl Evelin, Herendi Zsuzsanna, Szabó Zsófia, Vass Anita
Makovinyi Tibor, Lengyel Szabolcs

Fény: Pető József
Videó: Mátrai Dávid
Rendezés, koreográfia: Lippai Andrea Harangozó Gyula-díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett táncművész

Ajánlatunk


Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik, ahol minden a legnagyobb tökéletességben zajlik. Nincs igazságtalanság, nincs bűnözés, erőszak, éhezés, ahol harmóniában élhetnek az emberek. Ez azonban csak a látszat, a tudástól megfosztott emberek kánaánja

Melinda álmodott egy Hazáról, ahol békében élhet. Ahonnan nem kell gyerekként elmenekülnie a két bátyjával, mint kislányként a szülőhazájából, Spanyolországból, azért, mert veszélyben az élete. Azt hitte, hogy Magyarhonban megtalálta azt a hazát, ahol soha többé nem kell félnie. Melinda tévedett.

Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt jelent az idén Kossuth-díjjal kitüntetett művész számára. Az egy egész életutat összegző műsorban megannyi ihlető érzelemre komponált tematikus koreográfiák és a magyar néphagyomány iránti szenvedélyről tanúskodó előadásrészletek kerülnek bemutatásra.

Ajánló


A Kárpát-medence paraszti kultúrái – a maguk módján – szüntelen esztétikai válaszokat kerestek az őket egyéni vagy közösségi szinten foglalkoztató…

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók