Program


La Pastorale • Malandain Ballet Biarritz

La Pastorale • Malandain Ballet Biarritz

Thierry Malandain La Pastorale című koreográfiáját a Ballet Biarritz táncművészei a klasszikus balett alapjaira építve a kortárs tánc nyelvén jelenítik meg. A darab Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából készült.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 11. szerda, 19:00

A Pasztorál Ludwig van Beethoven 6. szimfóniája, melyben a természetszerető zeneszerző a madárdaltól és vihartól eltekintve valójában nem konkrét dolgokat kíván bemutatni, inkább érzéseket fejez ki. A derűs és alapvetően idealista darab egyrészt a régi korok pásztoridilljének virággal borított ösvényeit, a régmúlt ártatlanságát és nyugalmát idézi, másrészt Athén glóriaként lebegő szent porát, a városét, melyet a költők és művészek minden korban a Szépség megteremtőjeként tartottak számon.  

De elszakadhatunk-e tényleg a valóságtól? Az Athén romjai és a Meeresstille und Glückliche Fahrt (Nyugodt tenger és sikeres utazás) című, Op. 112-es kantáta néhány motívumával kiegészült a Pasztorálban a vándorlásban útitársként mellénk szegődő amolyan romantikus hős nyomában járva idézi meg a hellén ókort mint a nosztalgia és a művészi tökéletesség helyét, miközben a végtelen vágy fájdalmától az eredendő fény boldogságáig jut el. 

Sajtóvisszhang:

A La Pastorale a Malandain Ballet Biarritz feldolgozásában

Biarritz városában működik Franciaország egyik legjobb táncegyüttese. [...] A darabban egymással váltakoznak a Thierry Malandain által fémjelzett csoportos koreográfiák és a duettek: Mandalain kiemelkedőt alkotott a klasszikus tánc modern feldolgozásában. Megtalálhatjuk benne a hellén vonulatot, egyes mozzanataiban pedig Nyizsinszkij Egy faun délutánja című művét idézi. Úgy tűnik, a táncosok eltökélten törekszenek céljuk elérésére, mozdulataik pedig a konvencionalizmuson túllépve a test érzéki erejét dicsőítik. Lehetetlen küldetéssel állunk szemben, és mindenkinek a saját képzelőerején múlik, hogy mennyire vesz részt ebben. A gyönyörű balett lírai és más, még sokkal bensőségesebb jeleneteket állít egymás mellé. 

Le Figaro Magazine, François Delétraz, 2019. december 7.

 

Zene: Ludwig van Beethoven (VI. Pasztorál szimfónia, kantáta op. 112, részletek az Athéni romjai-ból)
Díszlet- és jelmeztervezés: Jorge Gallardo
Világítás: François Menou
Jelmezkészítő: Véronique Murat, assisted by Charlotte Margnoux
Díszlettervezés: Loïc Durand
Díszlet- és kellékkivitelezés: Frédéric Vadé
Koreográfia: Thierry Malandain

Ajánlatunk


Két fickó és egy nő a jövőből, a 142-es bolygóról érkezett vissza. csak azért, hogy egy kicsit újra felidézzék a régi időket: a discót, a bulit, a flörtölést, a sikereket. Szeretnének ismét berobbanni.

Shakespeare egyik legismertebb vígjátéka egyben keserédes dráma a szerelem természetéről. Fiatalok vesznek el egy elvarázsolt erdőben, és miközben párjukat keresik, kiderül, hogy ebben a világban a szerelem csak függőség, a magány ellenszere. A kavarodásban a szerelmesek valójában egymásban keresik önmagukat – ez a keresés pedig boldogsághoz és boldogtalansághoz is vezethet.

Melinda álmodott egy Hazáról, ahol békében élhet. Ahonnan nem kell gyerekként elmenekülnie a két bátyjával, mint kislányként a szülőhazájából, Spanyolországból, azért, mert veszélyben az élete. Azt hitte, hogy Magyarhonban megtalálta azt a hazát, ahol soha többé nem kell félnie. Melinda tévedett.

Ajánló


A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a…

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018).…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók