Program


Kis esti vakság • Pataky Klári Társulat
4

Kis esti vakság • Pataky Klári Társulat

A világ körülöttünk őrült módon felgyorsult, követhetetlenül ingergazdag, hangos és harsány lett, mi pedig a közöségi hálózatok korában, virtuálisan élve életünk jelentős részét, csendesen elmagányosodunk, miközben folyamatosan a figyelemért üvöltünk.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 7. szerda, 19:30

Kis esti vakság
Pataky Klári Társulat

Műfaj: kortárs
Felvonások száma: 1
Időtartam: 50 perc
Korhatár: +14

1,2,3…

Mintha a világunk utolsó pillanatainak visszaszámlálása zajlana.

A világ körülöttünk őrült módon felgyorsult, követhetetlenül ingergazdag, hangos és harsány lett, mi pedig a közöségi hálózatok korában, virtuálisan élve életünk jelentős részét, csendesen elmagányosodunk, miközben folyamatosan a figyelemért üvöltünk.

Élvezzük a fogyasztói társadalom, a közösségi hálózatok,a média előnyeit, élvezzük függőségeinket. Nárcisztikusak vagyunk, mindenhonnan saját képeink néznek vissza ránk, hinnünk kell, hogy jól vagyunk, hogy jó nekünk, hogy szeretnek minket.

Kis esti vakság…

Persze, tudjuk, hogy nagy a baj, de kényelmesek lettünk,és felelőtlenek.

Sodródunk, - netán esztelenül száguldunk? Annyira gyermekivétesz minket a kor, hogy képtelenek vagyunk a felelősségvállalásra?

“Ha nézhetsz, láss is. Ha látsz, figyelj oda.”

(Tanácsok könyve)

Mindez a tiszta táncnyelvén.

A Pataky Klári koreográfus köré szerveződő Pataky Klári Társulat 2003 óta rendszeresen bemutatókkal jelentkező, projekt szinten működő művészi formáció. Pataky Klári munkáiban folyamatosan művészi arculata megújítására, illetőleg egy csak rá jellemző formanyelv kialakítására törekszik. Darabjaiban minden egyes alkalommal új témákat és ezekhez új formákat keres. Munkájáért a szakma 2008-ban Lábán Rudolf-díjjal, 2014-ben Imre Zoltán-díjjal jutalmazta.

Táncolják: Bujdosó Anna, Bot Ádám, Lukács Levente, Rácz Réka, Temesvári Zsófia
Fényterv: Vajda Máté
Koreográfia: Pataky Klári
Zenei munkatársak: Hámor József, Gergely Attila
Produkciós munkatárs: Hegyesi Rita

Ajánlatunk


Lippai Andrea, a FlamenCorazónArte alapító balett és flamenco táncművésze 1984-ben szerződött a Győri Balett-hez, így az eddigi 39 éves színpadi pályafutásának legnagyobb részét - 25 évet – az egyesületnek és a flamenco hazai megismertetésének szentelte. Leánya, a jelenlegi művészeti vezető – Pirók Zsófia- korához mérten, már szinte egy teljes életet jelentenek ezek az évek. Nagy mérföldkő, mely szenvedéllyel átitatott munka eredménye.

Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták. Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás-gyermekek apáink, nagyapáink válláról szemlélték a világot. Mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel, táncban, muzsikában megmutatva.

Ajánló


A nagy sikerrel bemutatott Rumini című előadásunk után ezúttal is Berg Judit egyik ikonikussá vált kalandregénye elevenedik meg, hogy izgalmas…

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a…

A hétvégi Ringató foglalkozásokra az apukák, nagyszülők és minden szeretett hozzátartozó is el tud jönni énekelni és játszani. Ünnepi hangulatban…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók