Program


Ízek, Táncok, Érzések • Budapest Táncszínház

Ízek, Táncok, Érzések • Budapest Táncszínház

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 10. kedd, 19:00

Az Ízek, Táncok, Érzések két részből álló est: egy portugál és egy francia koreográfus készítette társulatunk számára a darabokat.

 

Az Olaszországban élő és alkotó portugálkoreográfus, Gustavo Oliveira  Essence of the Senses (Az érzékek esszenciája) című koreográfiájában az érzékek állnak a figyelem középpontjában. Érzékeink teszik színessé számunkra a körülöttünk lévő világot: a virágok illatát érezni, a nyári nap erejét a bőrünkön, kedvenc ételünket ízlelni, a legcsodásabb zenéket hallgatni vagy a legszebb tájakban gyönyörködni…. az első szerelem mindent elsöprő erejét is érzelmi túlfűtöttség hatja át. A koreográfia öt részből áll, melyek során a táncosok felfedezik önnön érzékeiket, elveszítik, majd újra rájuk bukkannak.

 

 

Az ösztönök állnak mikroszkóp alatt a francia Aurélie Mounier The Missing Link (A hiányzó láncszem) című koreográfiájában, melyben keresi a mai ember vonatkozásában az elfelejtett és elnyomott állati ösztöneinket, melyeket a törzsfejlődés során a szellem és a lélek fejlődése, a kultúrák megjelenése háttérbe szorított, de ha őszintén kutatunk az emberi létben, akkor felfedezhető a jóság mellett bizonyos embertelen ösztönök. És ez a tény, egy evolúciós kulcskérdés, amelyről a koreográfus elmélkedik darabja során.

 

 

 

Táncolják: Juhász-Hörcher Noémi, Jenei Lilla, Vattai Dzsenifer, Mező Máté, Salvatore Paonessa, Julien Klopfenstein
Fény: Földi Béla
Zene: montázs
Koreográfusok: Aurelie Mounier, Gustavo Oliveira

Ajánlatunk


Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták. Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás-gyermekek apáink, nagyapáink válláról szemlélték a világot. Mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel, táncban, muzsikában megmutatva.

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Ajánló


A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók