Program


Clébio Oliveira: Carnations and Roses • GGTánc Eger

Clébio Oliveira: Carnations and Roses • GGTánc Eger

Az újonnan felépített Nemzetei Táncszínházban először bemutatandó előadásuk, a Clébio Oliveira által koreografált Carnations and Roses című táncjáték.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 6. csütörtök, 19:30

Clébio Oliveira: Carnations and Roses
táncjáték
GG Tánc Eger

 A GG Tánc Eger az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatként működő, a kortárstánc közönségszámára befogadható formáit alkalmazó, dinamikusan fejlődő, magyar és külföldi vendég alkotókkal, magyar és külföldi táncművészekkel alkotó együttes, melynek tagozatvezető: Topolánszky Tamás.

Az újonnan felépített Nemzetei Táncszínházban először bemutatandó előadásuk, a Clébio Oliveira által koreografált Carnations and Roses című táncjáték.

A szerelem évezredek óta mozgatórugója az emberi gondolkodásnak, valamint meghatározó szerepet tölt be az antik mitológia, a vallások, a filozófia és a művészetek világában. A koreográfus, ezúttal az agy szemszögéből vizsgálja a szerelmet, szenvedélyt. Mi játszódik le elménkben, mikor szerelmesek vagyunk? Milyen kapcsolatot létesít egymás közt a test és az agy?

Hogyan jellemezhető ez az érzés egy reálisabb szempontból nézve? Hogyan viselkedik az agyunk a szenvedéllyel szemben? Mindezen érzésekre, vágyakra, találkozásokra világít rá, tesz felkérdéseket és ad válaszokat a GG Tánc Eger előadása.

Táncolja: GG Tánc Eger, a Gárdonyi Géza Színház tánctagozata:
Kelemen Dorottya, Tóth Karolina, Joni Österlund, Törteli Nadin, Emődi Attila, Rovó Virág, Novák Laura

Zene: Matresanch
Jelmez: Szaniszló Tamásné
Szcenika: Engler Imre–Fodor Zsolt
Asszisztens: Kelemen Dorottya
Ügyelő: Kiss Alexandra
Koreográfus: Clébio Oliveira
Tagozatvezető: Topolánszky Tamás, Harangozó-díjas, Érdemes Művész

Ajánlatunk


Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik, ahol minden a legnagyobb tökéletességben zajlik. Nincs igazságtalanság, nincs bűnözés, erőszak, éhezés, ahol harmóniában élhetnek az emberek. Ez azonban csak a látszat, a tudástól megfosztott emberek kánaánja

Több mint húsz évvel ezelőtt Cseh Tamás Katonadalok című lemezével állított felejthetetlen emléket valamikori dédapáinknak, azoknak a magyar katonáknak, akik a hazáért, a közös eszméért adták fiatal életüket, vérüket.

Budapest Táncszínház kétrészes estjében a Mur mur de la Méditerranée című koreográfiát Raza Hammadi alkotta, míg az Részletek az időben című darab Földi Béla nevéhez fűződik.

Ajánló


A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried…

Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a…

A Nemzeti Táncszínház legnépszerűbb saját előadás-sorozatának búcsúelőadása. Ez a 11. évadát ünneplő egyedi - és rendszeres teltházzal büszkélkedő - sorozat…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók