Program


BUDAPESTI BEMUTATÓ - BOLERO • GG Tánc Eger

BUDAPESTI BEMUTATÓ - BOLERO • GG Tánc Eger

A három alkotó az ismert és kevésbé ismert Ravel-művek varázslatosan elbűvölő, fenségesen lírai és erotikus zenei motívumait használja fel szuverén értelmezésű új táncbemutatójában.

Aktuális előadásokBUDAPESTI BEMUTATÓ - BOLERO
GG Tánc Eger

A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz (Bartók: A fából faragott királyfi, a Bartók Béla: Gyermekenek című sorozatából válogatott zeneművekre koreografált Játszótér, vagy a Liszt Ferenc zenéjével készült Magyar rapszódia) hasonlóan ismét rangos, értékes és népszerű zeneszerző műveit választotta nagyformátumú táncbemutatójához.

Ezúttal Maurice Ravel francia zeneszerző mágikus ritmusú, hipnotikus hatású műveire komponálja az új bemutatót Topolánszky Tamás tagozatvezető, valamint két vendégkoreográfus: Halász Gábor és  Rovó Virág, az együttes fiatal táncművésze.

Ez alkalommal a környezetvédelem fontosságára és az emberi kapcsolatokra helyezik a hangsúlyt. Elképzelhető egy olyan jövő, ahol egészséges környezetben élhetünk, békében egymással, a női-férfiszerepek a helyükre kerülnek. Ahol a szennyező energia már a múlté, a klímaváltozást megállítottuk. Ahol tiszta vizek, tiszta talaj és levegő vesz körül minket. Ahol nem a fogyasztás a cél, hanem a közösség boldogulása. Ezt egyedül senki sem tudja elérni. De összefogással igen. Fejet hajtva a Föld élővilága és természeti adottságai előtt, felvillantva a helyes irányt a túléléshez.

A három alkotó az ismert és kevésbé ismert Ravel-művek varázslatosan elbűvölő, fenségesen lírai és  erotikus zenei motívumait használja fel szuverén értelmezésű új táncbemutatójában.

1. rész Daphnis és Chloé
Koreográfus: Halász Gábor
2. rész Scarbo
Koreográfus: Rovó Virág
3. rész Bolero
Koreográfus: Topolánszky Tamás Harangozó díjas, Érdemes művész

Táncolják:
Emődi Attila
Kelemen Dorottya
Gioele Del Santo
Novák Laura
Rovó Virág
Plita Márk
Tóth Karolina
Törteli Nadin

Dramaturg: Pinczés István Jászai díj-as
Látvány: Topolánszky Tamás
Szcenika: Engler Imre/ Fodor Zsolt
Jelmeztervező: Papp Janó
Zene: Maurice Ravel
Fővilágosító: Oláh Sándor
Koreográfus-asszisztens: Kelemen Dorottya
Asszisztens: Kiss Alexandra
Ügyelő: Újhelyi Réka

Ajánló


A megvilágosodás ellentmondásos kora ihlette FAR egy olyan korszakot fedez fel, amely először…

A Győri Balett bemutatója a világirodalom egyik leghíresebb románca, az Anna Karenina táncszínházi…

Népmeséink olyan kincseink, amelyek megismertetnek közös hagyományainkkal, emellett kedves bölcsességükkel, színes fantáziavilágukkal, humorral…

Támogatók