Program


BEMUTATÓ KODÁLY DIALÓGOK
2

BEMUTATÓ KODÁLY DIALÓGOK

KET-Rohmann Ditta-Kruppa Bálint: Kodály dialógok

 több

Kodály Op. 8

Előadó: Rohmann Ditta

Táncművészek: a Közép-Európa Táncszínház táncosai

Koreográfus: Kun Attila

Díszlet, jelmez: Molnár Zsuzsa

Fény: Fogarasi Zoltán

 

Kodály Op. 7

Előadók: Rohmann Ditta, Kruppa Bálint

Táncművészek: a Közép-Európa Táncszínház táncosai

Koreográfus: Kun Attila

Díszlet, jelmez: Molnár Zsuzsa

Fény: Fogarasi Zoltán

A Nemzeti Táncszínház felkérésére a Közép-Európa Táncszínház (KET) két Kodály zenemű elkészítésére vállalkozik, amelyekhez komoly nemzetközi karrierrel rendelkező zeneművészeket hívott meg Rohmann Ditta és Kruppa Bálint személyében.

Rohmann Ditta jelenléte a táncszínpadon nem az első alkalommal gazdagítja a KET produkcióját, de ebben a kétrészes előadásban zenei partnere mellett a helyszín, a Zeneakadémia Solti terme is különleges.

Kodály Opus 8-as cselló szóló szonátájában három hangulat, három táncművész, három párbeszéd kialakulását, épülését, beteljesülését és egybefonódását követhetjük nyomon, mindvégig Rohmann Ditta központi (nem csak hangzásbeli) jelenlétével.

Az előadás második része Kodály Opus 7-es Duója. Ebben a részben a zene és tánc párbeszéde kiteljesedik, hiszen két dinamikus zeneművész kommunikációja feszíti meg a Solti terem akusztikus terét s mindezen felül egy teljes társulat mozgási energiája épül rá a két szólista játékára. Dinamizmusuk – hangzási és mozgási – jelenlétével s mindezek precíz párbeszédével egy különleges estet építenek fel a produkció résztvevői.

Az új bemutató a Junior Primissima díjas csellóművész, Rohmann Ditta és a Lábán Rudolf- és Harangozó Gyula-díjas koreográfus, Kun Attila hosszú éveket felölelő együttműködésének következő állomása.

Ajánló


A Naplegenda című táncos produkcióval az alkotók egészen eredeti, eddig nem látott látvány-…

Bozsik Yvette Társulat: Oidipusz király Drámai táncjáték két részben

Támogatók