Program


BEMUTATÓ - ÍZEK, TÁNCOK, ÉRZÉSEK • Budapest Táncszínház

BEMUTATÓ - ÍZEK, TÁNCOK, ÉRZÉSEK • Budapest Táncszínház

Az Ízek, Táncok, Érzések két részből álló est: egy portugál és egy francia koreográfus készítette társulatunk számára a darabokat.

Az Ízek, Táncok, Érzések két részből álló est: egy portugál és egy francia koreográfus készítette társulatunk számára a darabokat.

Az Olaszországban élő és alkotó portugálkoreográfus, Gustavo Oliveira  Essence of the Senses (Az érzékek esszenciája) című koreográfiájában az érzékek állnak a figyelem középpontjában. Érzékeink teszik színessé számunkra a körülöttünk lévő világot: a virágok illatát érezni, a nyári nap erejét a bőrünkön, kedvenc ételünket ízlelni, a legcsodásabb zenéket hallgatni vagy a legszebb tájakban gyönyörködni…. az első szerelem mindent elsöprő erejét is érzelmi túlfűtöttség hatja át. A koreográfia öt részből áll, melyek során a táncosok felfedezik önnön érzékeiket, elveszítik, majd újra rájuk bukkannak.

Az ösztönök állnak mikroszkóp alatt a francia Aurélie Mounier The Missing Link (A hiányzó láncszem) című koreográfiájában, melyben keresi a mai ember vonatkozásában az elfelejtett és elnyomott állati ösztöneinket, melyeket a törzsfejlődés során a szellem és a lélek fejlődése, a kultúrák megjelenése háttérbe szorított, de ha őszintén kutatunk az emberi létben, akkor felfedezhető a jóság mellett bizonyos embertelen ösztönök. És ez a tény, egy evolúciós kulcskérdés, amelyről a koreográfus elmélkedik darabja során.

Táncolják:
Juhász-Hörcher Noémi, Jenei Lilla, Vattai Dzsenifer, Mező Máté, Salvatore Paonessa, Julien Klopfenstein

Fény: Földi Béla
Zene: montázs
Koreográfusok: Aurelie Mounier, Gustavo Oliveira

Ajánló


Hol a határ szerelem, szenvedély és birtoklási vágy között? A szenvedélyes szerelem alapvetően…

A Bozsik Yvette Társulat legújabb táncelőadása a humor, a groteszk, az abszurd, a…

Kedves Tofu P. Potter úr! Örömmel értesítjük, hogy Ön felvételt nyert a Kutya…

Támogatók