Program


Táncoló filmkockák 1920-1930 Megújul a tánc, megújul a mozi • Lakatos János előadás-sorozata

Táncoló filmkockák 1920-1930 Megújul a tánc, megújul a mozi • Lakatos János előadás-sorozata

A Nemzeti Táncszínház népszerű előadás-sorozata szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának multimédiás előadásában.  több

Táncoló filmkockák 1920-1930 Megújul a tánc, megújul a mozi
Lakatos János előadás-sorozata

A Nemzeti Táncszínház népszerű előadás-sorozata szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának multimédiás előadásában.
Ebben a részben végig követjük egy kulturális robbanás történéseit 1920-1930 között, melynek hatásai mind a mai napig tetten érhetőek a táncfilmek világában. Számtalan izgalmas dolgot tudhatunk meg erről a fantasztikus korszakról, filmekről, alkotókról és táncosokról.
Találkozunk egy időutazóval 1928-ban, megismerkedünk a legfiatalabb Oscar-díjassal, belepillantunk az expresszív tánc megszületésébe, és kiderül az is, hogy mi köze egy első világháborús tüzérhadnagynak a kaleidoszkóphoz és a videoklipekhez. Fotóritkaságok, felejthetetlen filmrészletek, meglepő történetek 110 percben!

Előadó: Lakatos János

Ajánló


Hol a határ szerelem, szenvedély és birtoklási vágy között? A szenvedélyes szerelem alapvetően…

Támogatók