Program


Szilveszteri Flamenco Latino • FlamenCorazónArte Táncszínház

Szilveszteri Flamenco Latino • FlamenCorazónArte Táncszínház

Mediterrán életérzés a szilveszteri éjszakában. Ezúttal az Andalúziából származó flamencót latin dallamokkal és a latin-jazz ritmusaival fűszerezzük. A tánc és a zene, mely szavakat megelőző és szavakon túli kifejezésünk, a lelkünket szólítja, egységbe von. A flamenco művészete éppen így, különböző sorsok találkozásából alakult az idők folyamán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 31. péntek, 19:00

Szilveszteri Flamenco Latino
FlamenCorazónArte Táncszínház

Felvonások száma 2
Időtartam 95 perc

Bármerre járjunk is, a helyet, a kultúrát, az arcokat, a pillanatokat, az élményeket örökre magunkkal visszük. Ami ma a jelenünk, holnap a múltunkká válik. De melyik az a másodperc, amely e kettőt elválasztja? Pirók Zsófia flamenco táncelőadásával olyan utazásra hív, melyben a megállók helyszínének csakis a képzeletünk szabhat határt.

Mi lenne, ha utazáskor nemcsak az úti célunk felől dönthetnénk, hanem arról is, hogy időben előre vagy hátra szeretnénk haladni, és hogy kinek az útja keresztezze a miénket? Ha egy ilyen időgépet egyszer feltalálnak, akkor ez valahol már most is… létezik? Ön hova venne jegyet? Hogyan utazna át 2022-be?

Előadják:
Lippai Andrea, Harangozó Gyula-díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett táncművész
Pirók Zsófia
Ajtai Krisztina

Zene:
Alex Torres - gitár
Mario Ochoa - ének
Cserta Balázs - klarinét
Révész Richárd - zongora
Tar Gergely - ütőhangszerek

Fény: Pető József
Díszletterv: Pirók Péter
Díszletfüggöny: Pirók József
Jelmez: Molnár-Madarász Melinda, Glotz Erika, Flamenco Pasión
Animáció: Szitás Attila
Ötlet, dramaturgia, koreográfia: Pirók Zsófia
Rendező: Bakos-Kiss Gábor, Jászai Mari-díjas

Támogató: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Ajánlatunk


Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy csirkefogó élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás legény közötti erőteljes és kaotikus szerelem történetét meséli el. Nyomorúság, nyers érzések, törékenység. A szereplők felelősséget vállalnak sorsukért, és bezárkóznak kudarcaikba, mintha százszor megtennék ugyanazt az utat anélkül, hogy változtatnának rajta.

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt jelent az idén Kossuth-díjjal kitüntetett művész számára. Az egy egész életutat összegző műsorban megannyi ihlető érzelemre komponált tematikus koreográfiák és a magyar néphagyomány iránti szenvedélyről tanúskodó előadásrészletek kerülnek bemutatásra.

Ajánló


Shakespeare egyik legismertebb vígjátéka egyben keserédes dráma a szerelem természetéről. Fiatalok vesznek el egy elvarázsolt erdőben, és miközben párjukat keresik,…

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018).…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók