Program


Régi könyvek meséi • Sivasakti Kalánanda Táncszínház

Régi könyvek meséi • Sivasakti Kalánanda Táncszínház

A világ egyik legősibb mesegyűjteménye, az indiai Pancsatantra. Állatmeséken keresztül tanít az emberi természet örök érvényű igazságaira.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 23. szombat, 11:00

Előadásunkban néhány jellegzetes mesét válogattunk ki, és fűztünk egybe. A mesék egy limlomos padláson, ottfelejtett régi könyvek, kacatok, dobozok között játszódnak. Kiderül, hogy a kegyetlen és hatalmaskodó oroszlánt végül legyőzi-e a furfangos kis nyúl, hogy mi lesz a kék festékbe esett sakál sorsa, hogy érdemes-e kéretlenül tanácsokat osztogatni, vagy mi lesz, ha nem fogadjuk meg a jó tanácsot. Majom, madár, teknős és gazella – életre kelnek és történeteikben magunkra ismerhetünk.

A három szereplő folyamatos alakváltások során vezeti át a nézőket az ősi indiai bölcsességek világába, tánccal, szöveggel és némi kis varázslattal...

Előadók: Somi Panni, Vesztl Zsófia, Zboray Antónia

Jelmez: Csekő Etelka

Díszlet - kellék: Oldal István

Ajánlatunk


Budapest Táncszínház kétrészes estjében a Mur mur de la Méditerranée című koreográfiát Raza Hammadi alkotta, míg az Részletek az időben című darab Földi Béla nevéhez fűződik.

Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható – Lear az első pillanatban elveszti a csatát. Nem fokozatosan fog széthullani; az egykori nagy király és magabiztos férfi egyetlen pillanat alatt semmisül meg, amikor imádott felesége sírba száll. Darabbéli útja innen csak tántorgás a végső nyughely felé. Hangulat ingadozásai, átkai, dührohamai, de még kétségbeesett kapaszkodási kísérlete is lányaiba – mind a pótolhatatlan űrrel magyarázhatók. Képtelen tovább a kormányzásra; így válik a birodalom felosztása kényszerűvé. Nincs előre eltervezettség és racionális döntés, csak kapkodó improvizálás.

Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Ajánló


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a…

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Esküvői fieszta. Előadás az esküvőig vezető útról, a vágyról, a testiségről.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók