Program


Naplemente • Székesfehérvári Balett Színház

Naplemente • Székesfehérvári Balett Színház

A balett címe, a mű tartalmát kifejezve, az idő múlásának mintegy metaforájaként értendő. Az életben született és megtestesült dolgok, jelenségek, csakúgy az emberi élet elmúlásának költői képe.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 18. péntek, 19:30

Az emlékezés megszépíti az emberi arcvonásokat. És a múltat…

Egyemberpár áll a naplementében és a lenyugvó nap utolsó sugarainak melege még egyszer megsimogatja arcukat, mielőtt lebukna a horizonton.

A ’tánc-játék’megalkotására két egyedülálló, gazdag életutat, egyúttal művészi pályát bejárt, művészi hivatásukban jelenleg is aktív táncművész - Lőrinc Katalin és Krámer György - és egy különleges tehetségű, kreatív zeneművész, Lőrinszky Attila inspirált.

A táncjátéknak szereplője még két ugyancsak rendkívüli tehetséggel és művészi érzékenységgel megáldott, fiatal koruk ellenére nagy tapasztalatokkal rendelkező táncművész, akik a balettbéli idősödő pár alteregóit személyesítik meg.

A Naplemente lényegében egy táncköltemény, amely mű az újonnan megalakult Székesfehérvári Balett Színház és a nagy múltú Nemzeti Táncszínház koprodukciójában létrehozott előadás.

Egerházi Attila

Ajánlatunk


A nagy sikerrel bemutatott Rumini című előadásunk után ezúttal is Berg Judit egyik ikonikussá vált kalandregénye elevenedik meg, hogy izgalmas utazásra hívja a gyerekeket. Ezúttal a sok kötetet számláló Lengemesék sorozatból az egyik legérdekesebbet állítottuk színpadra, mely cselekvő szereplővé teszi fiatal közönségünket. Ők szövik majd ugyanis a mese fonalát.

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Ajánló


Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható –…

Lippai Andrea, a FlamenCorazónArte alapító balett és flamenco táncművésze 1984-ben szerződött a Győri Balett-hez, így az eddigi 39 éves színpadi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók