Program


Léthatár • Budapest Táncszínház

Léthatár • Budapest Táncszínház

Bűntudat és hiányérzet gyötri a lelket, ha elvesztegetjük életünk fontos pillanatait. A művet Bulgakov és Chagall munkássága inspirálta.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 27. szerda, 19:00

Léthatár
Budapest Táncszínház

Körben jár a kismadár, repülni nem tud, lóg a szárnya, bár fellegek s az ég a vágya, ábrándja mégis földre száll… (részlet: Zachár Lóránd)   A legfőbb bíránk önnön lelkiismeretünk nemcsak arról ítél meg minket, hogy jót vagy rosszat cselekszünk-e, hanem látja, és folyton vizsgálja azt is, hogy eleget teszünk-e feladataink és álmaink megvalósításáért, sorsunk beteljesüléséért. Bűntudat és hiányérzet gyötri a lelket, ha elvesztegetjük életünk fontos pillanatait. A művet Bulgakov és Chagall munkássága inspirálta.

Zene: Kovács Benjamin
Előadják a Budapest Táncszínház táncművészei
Koreográfus: Zachár Lóránd

Támogató: NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros Önkormányzata
Az előadás a Budapest Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Ajánlatunk


Nem értjük, megfejthetetlen, mit miért tesz, irritál, de a személyiségében mégis van valami, ami megigéz. Mivel varázsol el bennünket, mivel hat ránk ez a folyton tabukat döntögető, elbűvölő és arrogáns szélhámos?

Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható – Lear az első pillanatban elveszti a csatát. Nem fokozatosan fog széthullani; az egykori nagy király és magabiztos férfi egyetlen pillanat alatt semmisül meg, amikor imádott felesége sírba száll. Darabbéli útja innen csak tántorgás a végső nyughely felé. Hangulat ingadozásai, átkai, dührohamai, de még kétségbeesett kapaszkodási kísérlete is lányaiba – mind a pótolhatatlan űrrel magyarázhatók. Képtelen tovább a kormányzásra; így válik a birodalom felosztása kényszerűvé. Nincs előre eltervezettség és racionális döntés, csak kapkodó improvizálás.

Ajánló


Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a…

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók