Program


Lábujjhegyen - Keresd a nőt! • Megyeri Léna - Bősze Ádám

Lábujjhegyen - Keresd a nőt! • Megyeri Léna - Bősze Ádám

Múzsa, művész, mecénás, menedzser… és ki tudja, még hányféle szerepben vannak jelen a nők a zene- és tánctörténetben. Mégis, a krónikákban (no meg a színpadon) sokszor a férfiak kapják a főszerepet. Nizsinszkij helyett Nizsinszka, Fred helyett Ginger, Wolfgang helyett Nannerl – októberi estünkön ők és nőtársaik kerülnek majd reflektorfénybe.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 8. vasárnap, 17:00

A Lábujjhegyen új évadában játékra hívja egymást (és a közönséget) a két előadó: Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész. Minden előadáson egy-egy hívószót vagy témát körbejárva idézik meg a tánc- és zenetörténet legendás alakjait, megkerülhetetlen mesterműveit és lebilincselő történeteit.

Egzotikus tájakon barangolunk, legendák és botrányok nyomába eredünk, érzéki kalandokat leplezünk le és mesélünk titkos kedvenceinkről is… ám ez még csak néhány a sok izgalmas felfedezés közül, amelyekkel a zenei- és táncrészletekkel gazdagon illusztrált estekre készülünk a publikum számára. 

 

Előadók: Megyeri Léna, Bősze Ádám

 

Ajánlatunk


3i PARty egy fantázia alapú közös táncolás a Nemzeti Táncszínház előcsarnokában Petrovics Sándorral és DJ Gentle Bastard.

Nem Kahlo élettörténetét, hanem életútja és művészete által inspirálva egy önálló látványszínházi víziót mutatunk be egy drámai, ám mégis színes és élettel teli világról.

Szerelemkert Szerelmi vágy, szerelmi álom Emléke, fénye űz feléd, Keresem az elvesztett édent, Remények, álmok édenét... Amikor én rajongó vággyal Követlek, várlak tégedet, A multnak álma száll meg akkor: A mult és az emlékezet... (Ady Endre: A múltért)

Ajánló


„Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan...” - mondja Zorba, a görög, Nikosz Kazantzakisz önéletrajzi ihletésű regényének ikonikus…

Bármerre járjak is, a helyet, a kultúrát, az arcokat, a pillanatokat már örökre viszem tovább magammal. Az élmények velem jönnek,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók