Program


Karácsonyi álom – A fény meséje • Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat

Karácsonyi álom – A fény meséje • Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat

Az adventi időszak újdonsága lesz Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat ünnepre hangoló, élőzenével, hagyományos és kortárs táncelemekkel, autentikus és modern színpadi eszközök bevonásával készülő családi, táncszínházi előadása.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 19:00

A történetben a gyerekek egy különleges adventi kalendáriumot kapnak ajándékba, melynek ablakaiból az éjszaka folyamán előbújnak az adventi időszak kifejezetten magyar vonatkozású karakterei - Luca-napi boszorkák, pásztorok, lángos-csillag, és további megelevenedő kultikus jelképek - gombolyítják a történet fonalát és vezetik egyre közelebb a szereplőket - és természetesen velük együtt a nézőket - a Karácsonyi ünnepkör valós tartalmi minőségéhez; a Fény - a megváltó - születéséhez.

A várakozással teli történet hol megható emelkedettséggel, hol humorral, játékossággal, alapvető emberi érzésekkel szövi át a táncjátékot. Paár Julcsi és Lakatos Róbert zenéje, Kocsis Enikő és Fitos Dezső koreográfiái és rendezése, a Fitos Dezső Társulat magával ragadó tánca igazi csemege lesz az ünnepi készülődés időszakában.

 

Táncosok: Alzetta Alexa, Balogh Boldizsár, Bíró Éva, Fafka Júlia, Fitos Dezső, Gellén Péter, Gera Zoltán, Guti Hajnalka, Hanekám Luca, Korompay Balázs, Mészáros Kinga, Molnár Bálint, Nagy Dorottya, Németh Eszter, Östör Ákos, Pásztor Zalán, Tóth Soma

Gyerekszereplők: Bognár Blanka, Bognár Buda, Fitos Gáspár Dezső, Kuffler Mira

Artista oktató: Kőmíves Tibor

Dramaturg: Paár Julianna

Jelmeztervező asszisztens: Gombár Mária

Látvány és díszlet: Mátravölgyi Ákos Blattner Géza-díjas

Jelmez: Cs. Kiss Zsuzsanna és Kocsis Enikő Harangozó Gyula-díjas

Fényterv: Papp Kornél

Videógrafika: Sárvári Enikő, Vető Gábor

Zenészek: Szakál Tamás, Kiss B. Ádám/Vajas Albert, Kováts Gergő, Szabó Dániel, Könczei Bálint, Bognár András

Zene: Paár Julianna, Lakatos Róbert Fonogram és Harmónia díjas

 

Rendező, koreográfus: Kocsis Enikő Harangozó Gyula-díjas, Fitos Dezső Népművészet Ifjú Mestere, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

Ajánlatunk


Bozsik Yvette legendás koreográfiája felújítva, új szereposztással látható. A darabot Ettore Scola A bál című filmje inspirálta.

A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Ajánló


A Varázsfuvola egy nagyon gazdag, fordulatokban bővelkedő, rétegeiben külön-külön is elemezhető meseszerű történet, melyet számtalan feldolgozásban, értelmezésben láthattunk már.

A Susanna Leinonen Company előadásai bámulatos technikai tudást igénylő mozgásművészetükről híresek.

Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók