Program


Hollow Bones • Dresden Frankfurt Dance Company

Hollow Bones • Dresden Frankfurt Dance Company

A társulat, a William Forsythe által Ballet Frankfurt néven alapított, később The Forsythe Company néven működő független együttesből alakult, amely a világ egyik legnevesebb táncegyütteseként működött és napjainkban is a legmagasabb színvonalú kortárs táncegyüttesei közé sorolható, Jacopo Godani koreográfus művészeti vezetésével.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 8. vasárnap, 19:00

Amikor Jacopo Godani hozzálátott a Hollow Bones című darabjának koreográfiájához, a művészi szabadság gondolatát a madarakkal állította párhuzamba. Elképzelése szerint ez az eszme a madarak könnyű, üreges csontozatában fejeződik ki.
A Hollow Bones erről a szabadságról szól, és ez a törekvés a koreográfiai elveit is mélyen áthatja. A darab egyfajta művészi hitvallásként foglalja össze Godani sajátos előadásmódját, a klasszikus balett-technikához való hozzáállását és széleskörű koreográfiai kutatásait. Az olyan megoldások, mint a szokatlan hangok és a beszélt szöveg beépítése kiemelik az előadás kísérleti jellegét, és segítenek megteremteni a valós idejű kompozícióval jellemzett koreográfiai struktúrát. A színpadi jelenetek spontán módon, egy nem tetten érhető, de nagyon is átgondolt terv szerint kezdődnek és érnek véget.

 

Táncosok: Todd Baker, Felix Berning, Kevin Beyer, Sofia Biral, Roberta Inghilterra, Anne Jung, Barbora Kubátová, Clay Koonar, Amanda Lana, Zoe Lenzi Allaria, Gaizka Morales Richard, David Leonidas Thiel, Tars Vandebeek, Sam Young-Wright
Zene: 48nord/Ulrich Müller
Színpad, jelmez, fény: Jacopo Godani
Videó: Jacopo Godani
Videografika: Panikos Polyviou
Szöveg: Felix Berning/Zoe Lenzi Allaria/David Leonidas Thiel/Clay Koonar/Vincenzo De Rosa
Koreográfia: Jacopo Godani

Támogatók: Drezda Tartományi Főváros és Szászország Szövetségi Állam, illetve Frankfurt am Main Város és Hessen Tartomány támogatásával.
A társulat a drezdai HELLERAU Művészeti Központban és a Frankfurt am Main-i Bockenheimer Depot-ban végzi működését.

Együttműködő partnerek: Németország Budapesti Nagykövetsége, Budapesti Goethe Intézet

Ajánlatunk


A Holland Nemzeti Balett Junior Társulata minden évben beválaszt soraiba néhány tehetséges fiatal táncost a több mint 700 jelentkező közül. Ez a társulat áthidalja a rést a képzés és a professzionális gyakorlat között, és lehetőséget biztosít ezeknek a táncosoknak arra, hogy felkészüljenek karrierjükre a Holland Nemzeti Balett vagy egy másik vezető nemzetközi balett-társulat csapatában. Bimbózó tehetségüket most a Shooting Stars című produkcióban csodálhatjuk meg, amely a klasszikus balett határait feszegetve izgalmas, modern koreográfiákat állít színpadra.

A Magyar Táncművészeti Egyetem 2018-ban indult néptánc tagozatának most látható műsora már előrevetíti a jövő évben megvalósuló záró akkordot, a koncertvizsgájuk előadását.

A Spid_er következetes lépcső abban a tudatos építkezésben, ahol FrenÁk koncepciója mentén fiatal alkotók – ezúttal táncművészek és akrobaták – hozhatják létre rövid, fragmentszerű alkotásaikat egy egységes rendszeren belül, amelyek organikusan szerveződnek egymásból-egymásba egy egységes előadássá.

Ajánló


A Székesfehérvári Balett Színház egyedülálló, háromrészes táncszínházi előadása.

Fekete István Vuk című meséje ez idáig még sosem kelt életre táncszínpadon, most azonban mesejátékunkban megelevenednek a jól ismert figurák,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Támogatók