Program


Hajadonok • Duna Táncműhely

Hajadonok • Duna Táncműhely

Négy fiatal lányt látunk a színpadon. Néha egyszerre, néha váltják egymást. Néha átadják egymásnak a „stafétát”. Zenével, énekkel, tánccal, mozdulatokkal. Néha ösztönzik, néha uralják egymást. Néha közelednek és néha távolodnak de mindig vágyakoznak: akár a kapcsolódás, egy férfi, akár az elszakadás, a függetlenedés iránt.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 25. csütörtök, 19:30

2023-ben a Duna Táncműhely ismét a társulat művészeti vezetője rendezésében mutat be új előadást, a produkció pedig ez alkalommal is különböző művészeti területekről érkező közreműködők kollektív alkotási folyamatán keresztül születik meg.

Juhász Zsolt már 2021-es A tizedik menyasszony c. előadásában is erőteljesen támaszkodott a magyar (és több más nép) autentikus néptáncában uralkodó női táncformák, a koreográfiáknak a férfi tánchoz képest alárendelt szerepük relativizálására. A hét női szereplő hét különböző karaktert jelenített meg, egyéniségük alakította a koreográfiákat, és viszont.

A koreográfus ezt az utat kívánja folytatni Hajadonok c. új darabjában - ám míg a beavatási rítus, a lány asszonnyá válása helyett maga a női princípium áll az előadás középpontjában. Az előadók száma utal az évszakok és égtájak számára, ezen keresztül a nő és a természet szoros kapcsolatára.

A négy női szereplő ugyanakkor különböző művészeti területről - tánc, népzene és jazz, valamint prózai előadás - érkezik, így valójában a Duna Táncműhely az eddig legerősebben multidiszciplináris előadására készül.

 

Előadók: Izabella Caussanel, Kovács Anita, Orbay Lilla, Vrencsán Anita

Zene: Ephemere (Izabella Caussanel, Orbay Lilla, Papp Lajos), Ötödik Évszak, Claude Debussy

 

Szöveg: Dorota Masłowska, Szabó Magda

Dramaturg: Németh Anita

Látvány: JuZso

Jelmez: Szabó Judit

Fény: Lendvai Károly

Rendező munkatársa: Ifj. Csoóri Sándor “Sündi”

Produkciós vezető: Nánay Fanni

Koreográfus-rendező: Juhász Zsolt


Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap Magyar Művészeti Akadémia, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Budakalász Város Önkormányzata

Ajánlatunk


2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018). Mind a három előadás az ún. DTIE /dance theatre in education/ alapmódszertanát felhasználva alakította ki a foglalkozásokat, különböző korosztályok számára. Az előadásokra érkezők nemcsak nézői, de résztvevői és alakítói is az egyes előadásoknak. A jubileum alkalmából a Talpuk alatt című interaktív előadásra, ezúttal a felnőtt közönséget várjuk.

Két fickó és egy nő a jövőből, a 142-es bolygóról érkezett vissza. csak azért, hogy egy kicsit újra felidézzék a régi időket: a discót, a bulit, a flörtölést, a sikereket. Szeretnének ismét berobbanni.

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Ajánló


A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a…

Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók