Program


Farsangi kavalkád - Argentin Tangó Show • Argentin Tangó Táncszínház

Farsangi kavalkád - Argentin Tangó Show • Argentin Tangó Táncszínház

Egy Farsangi forgatagba csöppenve, bepillanthatunk az emberi érzések sokszínű kavalkádjába. Mindez természetesen a tangó szavak nélküli nyelvén keresztül történik. Sokszínű képi világ, izgalmas, magával ragadó hangulat, változó érzésvilág, megjelenik a varázslat.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 27. vasárnap, 19:00

Tangó – tánc, életérzés, életforma. Egy évszázada született, de ma is él, vonz és megborzongat. A titok talán bennünk rejlik: viharos gyorsasággal változik minden körülöttünk, de alapvető érzelmeink, vágyakozásunk a szeretet, szenvedély, az emberi kapcsolatok, érintés, ölelés, harmónia után örök. A tangóban csak a zene és a stílus változott, a lényeg megmaradt, és segítségével mindenki számára felszínre hozhatók, intenzíven megélhetők ezek a vágyak, és érzelmek. Stílus és szenvedély.

Két táncos, akik Magyarországon meghonosították az argentin tangót, hosszú idő után, újra együtt lépnek színpadra, elbűvölő partnereikkel, valamint egy vendég párossal. Őket kíséri az Argentin Tangó Táncszínház tánckara.

Előadók:
Budai László és Pirity

Szőllősi András és Kiss Gy. Zsófia

Szénási Zsolt és Mohl Hajnal

és az Argentin Tangó Táncszínház tánckara

Zenekar:
Kovács Judit – hegedű
Dobszay-Meskó Ilona  – zongora
Radnai Tamás – bandoneon
Szőllősi András – nagybőgő
Technika: Sipos Tibor

Rendező: Budai László

Ajánlatunk


Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt jelent az idén Kossuth-díjjal kitüntetett művész számára. Az egy egész életutat összegző műsorban megannyi ihlető érzelemre komponált tematikus koreográfiák és a magyar néphagyomány iránti szenvedélyről tanúskodó előadásrészletek kerülnek bemutatásra.

Sokfélék és sokszínűek vagyunk. Testileg és Lelkileg egyaránt. Mennyire tudod felismerni és elfogadni a benned lévő sokszínűséget? Ezen az estén ezeket a kérdéseket boncolgatjuk a tangó lépésein keresztül.

Bizony, az élet nemfenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó kezdő írók lendületével sóhajtozik az üres lap előtt. A könyvkiadónak hetykén azt ígérte, hogy délre kész a kézirat… És már reggel tíz óra van. Nézi ablakából a szemközti kávéházba igyekvő alakokat. Téma után szimatol. És érkezik is balról vehemens tempóban: a kávéház forgóajtaján beleng a végzet előszele: a Szőke ciklon! Jenő írni kezd, de olyan tempóban, hogy ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

Ajánló


A Hamupipőke a Grimm–fivérek egyik legismertebb meséje jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. Hamupipőke egy bálban, tánc…

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek,…

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók