Program


Ébredj, kedvesem / Öntudatlan én • Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

Ébredj, kedvesem / Öntudatlan én • Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

Az Inversedance - Fodor Zoltán Társulat két koreográfus alkotását színpadra tűző estje.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 31. szerda, 19:30

Ébredj, kedvesem

Ez a személyesutazás a művészi kifejezésmódok összetett természetét tárja elénk, olyan gondolatébresztő hangulatot teremtve, amely egyszerre nyugtalanító és magával ragadó. Az élmény hatására túlléphetünk a hétköznapi valóságon: utat nyit képzeletünk számára, hogy a végtelen lehetőségek birodalmába szárnyaljon. A darab egyedi nézőpontja és a felidézett emlékek önvizsgálatra építő, mély kapcsolatot alakítanak ki, amely arra ösztönöz bennünket, hogy egyénileg értelmezzük, amit látunk, megkeressük benne azt, amit számunkra jelent – így tárja fel a többdimenziós kifejezésmódok rejtélyes szépségét.

Öntudatlan Én

Az "Öntudatlan Én" című táncszínházi előadás a görög mitológia Narkisszoszról szóló történetéből inspirálódik. A cselekményt felváltják az elme utazásának állomásai, a gyermeki traumákból hozott viselkedésmintáktól, a teljes érzelmi és erkölcsi kontrollvesztésig.

A történet főhőse az empátia és megbánás érzetei nélkül él, így könnyen marionett bábuként irányíthatja az őt körülrajongó nőket, hiszen az extrovertált önimádók különleges tehetséggel nyerik el az emberek szimpátiáját. 

Azonban, ha nem elég ügyesek, az idő elteltével bájuk megkophat és kíméletlen sebeket ejhetnek áldozataikon. Vajon hogy tud ezzel lépést tartani a környezete? Eljön-e az a mélypont, amikor összedől a "kártyavár" és ott marad a bizonytalan, kételyekkel teli, önző, öntudatlan én?

A görög népdalok megindító, autentikus dallamaira, hangulatok és érzelmek hullámzó ellentétei teremtik meg a tökéletlen harmóniát a táncművészek testén, ezáltal feszült és izgalmas utazásra invitálva a nézőt. "Magam szeretem, ha szeretlek."  Ady Endre

 

Ébredj, kedvesem
Koreográfus: Clark David Bonus Ortega
Zene: montázs
Jelmez, díszlet: A társulat
Fényterv: Fodor Zoltán
Előadják: Bódi Bianka, Chiara Alessandro, Clark David Bonus Ortega, Jenei Lilla, Yun Ju Huang

Öntudatlan Én
Koreográfus: Bódi Bianka
Zene: montázs
Jelmez, díszlet: A társulat
Fényterv: Fodor Zoltán
Előadják: Bódi Bianka, Chiara Alessandro, Clark David Bonus Ortega, Jenei Lilla, Yun Ju Huang

Támogatók:
Balatonföldvár Város Önkormányzata, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Előadó és Alkotóművészetért Alapítvány

Ajánlatunk


Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Miként az ember leveti elnyűtt ruháit és újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket, hogy újakat fogadjon el helyükbe." - idézet a Bhagavad-gítából

2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018). Mind a három előadás az ún. DTIE /dance theatre in education/ alapmódszertanát felhasználva alakította ki a foglalkozásokat, különböző korosztályok számára. Az előadásokra érkezők nemcsak nézői, de résztvevői és alakítói is az egyes előadásoknak. A jubileum alkalmából a Talpuk alatt című interaktív előadásra, ezúttal a felnőtt közönséget várjuk.

Ajánló


A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a…

A hattyúk tava alapeszméje a "jó győzelme a rossz, a fényé a sötétség fölött".

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók