Program


Bemutató - Karácsonyi álom – A fény meséje • Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat

Bemutató - Karácsonyi álom – A fény meséje • Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat

Az adventi időszak újdonsága lesz Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat ünnepre hangoló, élőzenével, hagyományos és kortárs táncelemekkel, autentikus és modern színpadi eszközök bevonásával készülő családi, táncszínházi előadása.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 15:00

A történetben a gyerekek egy különleges adventi kalendáriumot kapnak ajándékba, melynek ablakaiból az éjszaka folyamán előbújnak az adventi időszak kifejezetten magyar vonatkozású karakterei - Luca-napi boszorkák, pásztorok, lángos-csillag, és további megelevenedő kultikus jelképek - gombolyítják a történet fonalát és vezetik egyre közelebb a szereplőket - és természetesen velük együtt a nézőket - a Karácsonyi ünnepkör valós tartalmi minőségéhez; a Fény - a megváltó - születéséhez.

A várakozással teli történet hol megható emelkedettséggel, hol humorral, játékossággal, alapvető emberi érzésekkel szövi át a táncjátékot. Paár Julcsi és Lakatos Róbert zenéje, Kocsis Enikő és Fitos Dezső koreográfiái és rendezése, a Fitos Dezső Társulat magával ragadó tánca igazi csemege lesz az ünnepi készülődés időszakában.

Táncosok: Alzetta Alexa, Balogh Boldizsár, Bíró Éva, Fafka Júlia, Gellén Péter, Gera Zoltán, Guti Hajnalka, Hanekám Luca, Mészáros Kinga, Molnár Bálint, Nagy Dorottya, Németh Eszter, Östör Ákos, Pásztor Zalán, Tóth Soma

Dramaturg: Paár Julianna
Látvány és díszlet: Mátravölgyi Ákos Blattner Géza-díjas
Jelmez: Cs. Kiss Zsuzsanna
Fényterv: Papp Kornél
Videógrafika: Sárvári Enikő, Vető Gábor
Zenészek: Szakál Tamás, Kiss B. Ádám/Vajas Albert, Kováts Gergő, Szabó Dániel, Könczei Bálint, Bognár András
Zene: Paár Julianna, Lakatos Róbert Fonogram és Harmónia díjas

Rendező, koreográfus: Kocsis Enikő Harangozó Gyula-díjas, Fitos Dezső Népművészet Ifjú Mestere, Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

Ajánlatunk


Sokfélék és sokszínűek vagyunk. Testileg és Lelkileg egyaránt. Mennyire tudod felismerni és elfogadni a benned lévő sokszínűséget? Ezen az estén ezeket a kérdéseket boncolgatjuk a tangó lépésein keresztül.

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik energiáiból építkezve új alkotói szemlélettel kapcsolódnak a FrenÁk alkotta koncepcióhoz. Az összművészeti, multimediális alkotásban a két, egymást ellenpontozó, egyben egymást kiegészítő rész korunk ellentmondásaira reflektál.

A Susanna Leinonen Company előadásai bámulatos technikai tudást igénylő mozgásművészetükről híresek.

Ajánló


A Kulcsár Noémi Tellabor társulat új bemutatójában a tánc nyelvén próbálja megfogalmazni a Henrik Ibsen Nóra címen is ismert drámájában…

Bozsik Yvette legendás koreográfiája felújítva, új szereposztással látható. A darabot Ettore Scola A bál című filmje inspirálta.

Égi és földi szerelem… Azaz érték, amit a szív szava hordoz, amit egy pár egymás iránt érez, meghatározó mindennapjainkban. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók