Program


BEMUTATÓ - Don’t Lie To The Planet • Urban Verbunk SHOW

BEMUTATÓ - Don’t Lie To The Planet • Urban Verbunk SHOW

Egy formabontó előadóművészeti koncepción alapuló tánc show, amely felhívja a figyelmet a jelen égető globális társadalmi kérdéseire. Az URBAN VERBUNK a világon egyedülálló táncstílust hozott létre, amely a komolyzene nagyjaival, a világ legnagyobb popelőadóival, és a grandiózus vizuális elemekkel együttesen egy mozihatást elérő szórakozási élményhez járul hozzá, így a show mind a popkultúra-, mind a színház-, mind pedig az opera…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 5. kedd, 19:00

A show központi témája a társadalmunkat egyre nagyobb mértékben érintő mesterséges intelligencia kérdésköre. Bár napról napra az életünk egyre meghatározóbb tényezőjévé válik, e technológia megjelenítése a színpadi táncművészetben eddig nem elterjedt. A produkció grandiózus vizuális elemek segítségével (több mint 2500 liter vízzel feltöltött medence, lángoló padló, 40 négyzetméteres trambulinszőnyeg) bemutatja, hogy mi emberek a mesterséges intelligencia alkalmazásával hogyan bánunk az élőhelyünkkel, eddigi történelmünk folyamán alkotott környezetünkkel, és ennek fényében mi várhat ránk a jövőben. Az előadás olyan témákat is felölel, mint az ember okozta környezetvédelmi károk (pl. vízhiány, erdőtüzek), történelmünk, illetve napjaink globális társadalmi problémái (pl. holokauszt, faji megkülönböztetés, éhínség).

Az URBAN VERBUNK az általa képviselt progresszív, a világon egyedülálló néptáncstílus merész koncepciója alapján gondolja újra a zenei világot is: A komolyzene nagyjainak legismertebb zeneművei egyedi hangszerelésben, szimfonikus zenekari kísérettel, crossover hangzásban hallhatók, a világ legnagyobb popelőadóinak slágereivel együtt.

Előadja: URBAN VERBUNK

Közreműködik: Elina Nechayeva, Petar Markoski, Zdroba Patrik

Zenei rendező: Szitha Miklós

Zenei producer: Pierpaolo Guerrini 

Hangszerelés: Tóth Ádám 

Vizuál: ODPictures 

Fény- és vizuáltechnika: Next Stage Team

Produkciós manager: BPM Group

Rendező, koreográfus: Moussa Ahmed

Az URBAN VERBUNK művészeti igazgatója: Moussa Ahmed Harangozó Gyula- és Junior Prima díjas táncművész és koreográfus, aki már olyan helyeken és eseményeken képviselte a magyar kultúrát, mint a New York Lincoln Center, a Riói Olimpia és III. Károly király 70. születésnapja.

Támogató: MOL-Új Európa Alapítvány

Ajánlatunk


Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt jelent az idén Kossuth-díjjal kitüntetett művész számára. Az egy egész életutat összegző műsorban megannyi ihlető érzelemre komponált tematikus koreográfiák és a magyar néphagyomány iránti szenvedélyről tanúskodó előadásrészletek kerülnek bemutatásra.

A Kulcsár Noémi Tellabor társulat új bemutatójában a tánc nyelvén próbálja megfogalmazni a Henrik Ibsen Nóra címen is ismert drámájában feltett kérdéseket, miközben próbálnak megválaszolni néhány sajátot is.

A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét. Várunk mindenkit, aki maga is úgy érzi, fontos az, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, aki szívesen énekel, bővíti a dalkincsét, vagy éppen önmaga bátortalan az éneklésben.

Ajánló


Egy többgenerációs család szemszögéből nézünk rá arra a drámai eseményekkel teli időszakra, amikor másodpercek alatt évszázadok fordultak. Egy megindító történet,…

A Bihari Együttes 1954-ben alakult Novák Ferenc vezetésével. Több mint fél évszázados működése alatt számos hazai és nemzetközi fesztivál nagydíját,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók