Program


BEMUTATÓ - ALPHA | TÉRFALÓK • DART Társulat | Mádi László

BEMUTATÓ - ALPHA | TÉRFALÓK • DART Társulat | Mádi László

Platón barlang hasonlata adta előadásunk indító gondolatát, ami jelenünkbe különlegesen aktuális. Mikor elmosódik a határ a virtuális és valóságos világ között, igaznak mutatkoznak a látszatok… mi menthet meg minket a lebegéstől?
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 26. kedd, 19:00

Alpha | Térfalók
DART Társulat | Mádi László

Alfa

Platón barlang hasonlata adta estünk indító gondolatát. Alphának lenni emberként és generációként. Alpha olyan akár egy ritka gyöngy, ősi ereje, újító szellemisége viszi előre a körülötte lévők életét. Technológiához való viszonyunk szinte már nélkülözhetetlen része az életünknek, egy kompromisszummentes fizikalitás, ám ez csupán a kezdet.

Térfalók

Az ember életét, mint a bolygón élő minden életformáét, a növekedés-gyarapodás-fejlődés igéje hajtja. Ennek a folyamatnak egyértelmű elszenvedője az őt körbefogó tér, amelyet folyamatos hódítás árán saját uralma, szükségei alá rendel. Többet jobbat, nagyobbat, szerethetőbbet vágyunk, ezzel pedig terünket, időnket, életünket faljuk.

Alfa
Koreográfia: Varga Kinga
Dramaturg: Lisztóczky Hajnalka
Vizuális vezető: Krajcsik Zsolt
Vizuális megvalósítás, vetítéstechnika: Kolibri Visual
Jelmeztervező: Napsugár von Bittera
Zene: Montázs
Külön köszönet: Marosvölgyi Noémi

Térfalók
Koreográfus: Mádi László
Mentor: Szögi Csaba
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene: madla
Díszlet, jelmez: Béres Móni
Video: Hrotkó Bálint

Produkciós Támogató Együttes: Alfa: NKA, EMMI, Műhely Alapítvány, Heti TV Térfalók: Közép-Európa Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház Alapítvány, Bethlen Téri Színház Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros Önkormányzata, 7. Kerület, Erzsébetváros Önkormányzata

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap, Imre Zoltán Programja támogatásával valósult meg.

Ajánlatunk


Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható – Lear az első pillanatban elveszti a csatát. Nem fokozatosan fog széthullani; az egykori nagy király és magabiztos férfi egyetlen pillanat alatt semmisül meg, amikor imádott felesége sírba száll. Darabbéli útja innen csak tántorgás a végső nyughely felé. Hangulat ingadozásai, átkai, dührohamai, de még kétségbeesett kapaszkodási kísérlete is lányaiba – mind a pótolhatatlan űrrel magyarázhatók. Képtelen tovább a kormányzásra; így válik a birodalom felosztása kényszerűvé. Nincs előre eltervezettség és racionális döntés, csak kapkodó improvizálás.

Budapest Táncszínház kétrészes estjében a Mur mur de la Méditerranée című koreográfiát Raza Hammadi alkotta, míg az Részletek az időben című darab Földi Béla nevéhez fűződik.

A Nemzeti Táncszínház legnépszerűbb saját előadás-sorozatának búcsúelőadása. Ez a 11. évadát ünneplő egyedi - és rendszeres teltházzal büszkélkedő - sorozat szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának multimédiás előadásában.

Ajánló


Két veronai család, két tiszta szívű fiatal, és egyetlen világraszóló szerelem. Shakespeare remekművében régi sérelmek és meg nem értett érzelmek…

Bármerre járjak is, a helyet, a kultúrát, az arcokat, a pillanatokat már örökre viszem tovább magammal. Az élmények velem jönnek,…

Több mint húsz évvel ezelőtt Cseh Tamás Katonadalok című lemezével állított felejthetetlen emléket valamikori dédapáinknak, azoknak a magyar katonáknak, akik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók