Program


BEMUT • MUTDANCE COMPANY

BEMUT • MUTDANCE COMPANY

A BEMUT egy előadás, amely bemutatja a MUTDANCE társulat legikonikusabb koreográfiáit. A műsor a társulat egyedi koreográfiai módszere alapján közelmúltbeli és múltbeli munkákat mutat be.
A BEMUT-ot 18 női táncos táncolja gpu zenével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 18. vasárnap, 19:00

 101%

Kim JungA koreográfiája

A „101%” a táncon keresztül az extrém szenvedélyek és vágyak megtestesülését kívánja kifejezni, amelyet az ég egy elérhetetlen pontja felé irányuló vertikális vonzalom képvisel. Ebben az értelemben a táncot lazán a görög Ikarosz mítosza ihlette, amint az égő nap felé emelkedik. Térfogalmakban kifejezve a táncosok fokozatosan gyűjtik össze az energiát a talajból, a talpakon és a térdükön keresztül, ezáltal energiát építenek fel a testben. Leginkább a mellkasban rögzítik és koncentrálják az energiát, majd a dinamikus mozgások szekvenciális mintáin keresztül elküldik és szétszórják a térben.

Revealing Breath II (a teremtés alapja)

Kim Young-hee eredeti koreográfiája

Ahogy a cím is sugallja, ez a mű a „légzésre”, minden mozgás mögött meghúzódó életerőre összpontosít. És a repertoár egyik legreprezentatívabb darabja, amely felfedi a társulat egyedi táncos tulajdonságait és jellegét.

Ez a koreográfia a buddhista szertartástánc szellemiségére épül. A mentális intuíciók fizikai mozgásokká alakítását célzó speciális tréningen keresztül a mozgás feltárja a közönség előtt a táncos belső világát. Az alkotás alapja egy alacsonyabb szintről kezdődik, ahol a táncosok teste és lelke egyaránt ellazul. A légzés révén a mozgás középső szintre emelkedik. Végül a tánc egy magasabb szintre emelkedik, spirális mozgásokat generál, amelyeken keresztül a táncosok belső ereje felfelé áramlik, átölelve az univerzum szellemeit.

Immortal life through passage of time 

Kim Young-hee eredeti koreográfiája

Immortal life through passage of time 3 részből áll, amelyek az élet körforgását a születéstől a halálig, a buddhista samsara koncepciót vizsgálják. A járvány tapasztalata különösen tudatosította létünk törékenységét, és arra késztetett bennünket, hogy újragondoljuk az élet értékét a halál elkerülhetetlenségével szemben. A buddhista filozófia szerint az élet végső célja a nirvána, az az állapot, amelyben megszabadulunk a fájdalomtól, elszakadunk az anyagi vágytól, hogy elérjük a tisztaság és az altruizmus állapotát. Ebben a perspektívában a darab arra ösztönöz bennünket, hogy elgondolkodjunk a múlt fájdalmainak elfogadásán és a jövő befogadásán, hogy megszabaduljunk önmagunktól,  a szorongástól és az egotól.

 

Koreográfus és művészeti vezető: Jung-a Kim
Táncművészek: Mi-na Choi, Hye-lim Cho, Ji- Eun Kim, Yu-ri Kim, Ji-won Kim, Ju-Yein Kim, Su-hyun Goo, Hye-jeong Cho, So-yeoung Back, Hae- Lee Park, Soo-Jung Jin, Yea-eun Do, Seung-hee Oh, Seo-hee Jeong, Sang-hee Cho, Da-Yeon Kang, Si-Ul Choi.

Színpadmester: Min- Su Kim
Fénytervező: Jin-Woo KIim
Nemzetközi menedzser: Andrea Paciotto
Jelmez: Min-Ju Kang

Az előadás a 10. Színházi Olimpia keretén belül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes meghívására érkezik Magyarországra.

Az előadásban stroboszkóp szerepel.

Fő támogató: Koreai Kulturális Intézet

Ajánlatunk


Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható – Lear az első pillanatban elveszti a csatát. Nem fokozatosan fog széthullani; az egykori nagy király és magabiztos férfi egyetlen pillanat alatt semmisül meg, amikor imádott felesége sírba száll. Darabbéli útja innen csak tántorgás a végső nyughely felé. Hangulat ingadozásai, átkai, dührohamai, de még kétségbeesett kapaszkodási kísérlete is lányaiba – mind a pótolhatatlan űrrel magyarázhatók. Képtelen tovább a kormányzásra; így válik a birodalom felosztása kényszerűvé. Nincs előre eltervezettség és racionális döntés, csak kapkodó improvizálás.

Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Bármerre járjak is, a helyet, a kultúrát, az arcokat, a pillanatokat már örökre viszem tovább magammal. Az élmények velem jönnek, épp úgy, ahogy a múltat is magunkkal visszük. Ami ma a jelenem, holnap a múltammá válik. De melyik másodperc az, mely a kettőt elválasztja?

Ajánló


A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Sally fejében öt eltérő karakterű nő él, akik nem tudnak egymásról. Sally szorongó, magányosan él. Nola, a kimért elegancia, intellektuális…

Az indiai klasszikus tánc különlegessége, hogy egy időtlen kapocs múlt és jelen között. Ez a legősibb, ma is élő táncstílus…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók