Program


BUDAPESTI BEMUTATÓ CASABLANCA

BUDAPESTI BEMUTATÓ CASABLANCA

Casablanca
Miskolci Balett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 21. szerda, 19:00

A negyedik évében járó Miskolci Balett igyekszik minden évben egy olyan közönségbarát, szórakoztató előadással jelentkezni az adott évadban, amely a táncszínház iránt kevésbé érdeklődő nézők számára is figyelemfelkeltő tud lenni.

Amikor Szabó István összeállította a „Százéves mozi” című, nagy klasszikusokkal és a legjelentősebb modern filmekkel teli sorozatát, a Casablancával kezdte a vetítést, mert azt mondta, hogy kétség sem fér hozzá, hogy ez a filmtörténet legnagyobb alkotása. A mű egyszerre melodráma, krimi és kalandfilm, melynek cselekményében finom egyensúlyt tartva ötvöződik a szerelmi és a politikai történet.

Sokan gondolhatják, hogy ez egy szirupos, avítt történet.

Nem az!

Emberek hagyják el otthonaikat, mert menekülnek a háború, a szegénység elől. Kertész Mihály filmje ma is aktuális. Rick kocsmája a szélhámosok, szerencsejátékosok és a vízumra várók találka helye. Fehér szmokingban és öves ballonkabátban kontrasztol a cinizmus, a látszatkiégettség, míg Ilsa elmerülten nézi Ricket a kávéházban, közben a háttérben az As Time Goes By dallamai visszaröpítik őket egy nyugodtabb életbe, melyet még nem mérgezett meg a háború.

Egy mai, a modern kor igényeinek megfelelő, annak jelenkori problémáit felmutatni akaró, ugyanakkor szórakoztató előadás létrehozása a célunk. Ha a nézőben az a romantikus drámaiság maradt meg leginkább, amely az önzetlenség és érzelmek vezérelte ego között zajlik, akkor már elértük célunkat.

Lehet választani: szerelem, vagy tisztesség?

Ajánlatunk


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták. Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás-gyermekek apáink, nagyapáink válláról szemlélték a világot. Mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel, táncban, muzsikában megmutatva.

A nagy sikerrel bemutatott Rumini című előadásunk után ezúttal is Berg Judit egyik ikonikussá vált kalandregénye elevenedik meg, hogy izgalmas utazásra hívja a gyerekeket. Ezúttal a sok kötetet számláló Lengemesék sorozatból az egyik legérdekesebbet állítottuk színpadra, mely cselekvő szereplővé teszi fiatal közönségünket. Ők szövik majd ugyanis a mese fonalát.

Ajánló


A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók