Program


Az életnek tanulunk – néptánc vizsgaműsor

Az életnek tanulunk – néptánc vizsgaműsor

Az életnek tanulunk - néptánc vizsgaműsor
Magyar Táncművészeti Egyetem

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 31. szerda, 19:00

Autentikus néptánc és kortárs alkotások. Játék és komolyság. Kész koreográfiák és improvizáció. Ez mind a koncertvizsga. A műsor első részében a mai koreográfiák kerülnek előtérbe, bemutatva, hogy a diplomázó évfolyam tagjainak felkészültsége milyen sokrétű – bármilyen együttesben megállják majd a helyüket. A szünet után a magyar néptánc kerül a középpontba. Ezt „beszélik” táncos anyanyelvként ezek a fiatalok a 21. században is. A műsor a végzős hallgatók tehetségén túl az őket tanító oktatói kar személyre szabott tehetség-bontakoztató odafigyelését is dicséri.

 

A végzős évfolyam tagjai:

Balogh Kata Sára, Gács Kitti, Gyetvai Júlia, Keszthelyi Zsófia, Paksa Eleonóra, Palánki Réka, Sileo Szeréna, Szabó Mercédesz, Szilágyi Zita, Tóth Fanni Fruzsina, Wallinger Ágnes, Horváth József, Kele Kristóf, Kovács Márk Jenő, Opiczer Márton, Östör Ákos, Patócs Donát, Péntek Dominik, Sáfrán Balázs, Szabó Zsombor, Vizeli Dániel

Ajánlatunk


2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018). Mind a három előadás az ún. DTIE /dance theatre in education/ alapmódszertanát felhasználva alakította ki a foglalkozásokat, különböző korosztályok számára. Az előadásokra érkezők nemcsak nézői, de résztvevői és alakítói is az egyes előadásoknak. A jubileum alkalmából a Talpuk alatt című interaktív előadásra, ezúttal a felnőtt közönséget várjuk.

A Nemzeti Táncszínház legnépszerűbb saját előadás-sorozatának búcsúelőadása. Ez a 11. évadát ünneplő egyedi - és rendszeres teltházzal büszkélkedő - sorozat szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának multimédiás előadásában.

Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy csirkefogó élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás legény közötti erőteljes és kaotikus szerelem történetét meséli el. Nyomorúság, nyers érzések, törékenység. A szereplők felelősséget vállalnak sorsukért, és bezárkóznak kudarcaikba, mintha százszor megtennék ugyanazt az utat anélkül, hogy változtatnának rajta.

Ajánló


Két ember egy pontban összeér. Ez a pont most már közös, itt találkoznak. Megérintődnek. Megérintve lenni annyi, mint valami kivételesen…

Fellépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének növendékei-hallgatói.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók