Program


Varázsvilág • Feledi János – Feledi Project

Varázsvilág • Feledi János – Feledi Project

Egy szekrény sok mindent rejthet, különösen akkor, ha rajta keresztül átléphetünk egy másik, mesebeli, varázslatos dimenzióba. A mű főhőse egy játék világban próbál barátokat szerezni, és különféle bábokkal találkozik. Kiderül számára, hogy azoknak ugyanolyan érzelmeik vannak, közöttük ugyanolyan kötődések és kapcsolatok alakulnak ki, mintha emberek lennének, és egyikükkel talán még szerelembe is lehet esni.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 5. kedd, 10:30

A produkció egy mágikus világokba kalauzol el minket, amelybe mindnyájan szeretnénk kis időre elmenekülni a mindennapok elől. Ezen mesés, fantasztikus orosz balettből inspirálódva a VARÁZSVILÁG című gyerekelőadás zenei anyagát Rossini zongoraműveinek meghangszerelésével Ottorino Respighi adja. Képzeletünk engedte mesevilágában kalandozhatunk. Nagyon sok klasszikus balett élményből táplálkozik az előadás, a klasszikusok klasszikusa, Csajkovszkijtól A diótörő, hiszen a szekrényben lévő bábok megelevenednek, a Giselle, a tündérmesék világa, a Rendíthetetlen ólomkatona, A Szentivánéji álom, a Tűzmadár, a Csipkerózsika balettek is.

Táncművészek: Bakonyi Jusztina, Bozsányi Liliána, Frank Flóra, Nagy Csaba Mátyás, Horváth Bence, Földesi Milán
 
Artista művészek: Szlavkovszki Zsolt, Takács Noémi, Tamás Patricia, Györe Nóra
 
Artista koreográfus: Vincze Tünde
Zene: Respighi, Budafoki Dohnányi Zenekar
Díszlet, látvány: Feledi János
Jelmez: Henez Mariann
Projector, vetítés: Fekete Mátyás
Fénytervező: Hepkó Miklós
Rendező-koreográfus: Feledi János

Fotó: Kiss Réka 

Ajánlatunk


Bizony, az élet nemfenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó kezdő írók lendületével sóhajtozik az üres lap előtt. A könyvkiadónak hetykén azt ígérte, hogy délre kész a kézirat… És már reggel tíz óra van. Nézi ablakából a szemközti kávéházba igyekvő alakokat. Téma után szimatol. És érkezik is balról vehemens tempóban: a kávéház forgóajtaján beleng a végzet előszele: a Szőke ciklon! Jenő írni kezd, de olyan tempóban, hogy ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

A Hamupipőke a Grimm–fivérek egyik legismertebb meséje jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. Hamupipőke egy bálban, tánc közben ismeri meg a Herceget, s előadásunk is tánccal, zenével meséli el történetüket.

Melinda álmodott egy Hazáról, ahol békében élhet. Ahonnan nem kell gyerekként elmenekülnie a két bátyjával, mint kislányként a szülőhazájából, Spanyolországból, azért, mert veszélyben az élete. Azt hitte, hogy Magyarhonban megtalálta azt a hazát, ahol soha többé nem kell félnie. Melinda tévedett.

Ajánló


A Közép-Európa Táncszínház társulata az óvodás és kisiskolás korosztályt célozza meg előadásával, amelyet a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Halász Judit…

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók