Program


V4 30 – Táncos születésnap • Budapest Táncszínház
5

V4 30 – Táncos születésnap • Budapest Táncszínház

Budapest Táncszínház, ProART Company (CZ), Slovenské Divadlo Tanca (SK), Poznan Opera Ballet (PL)
kortárs balettelőadás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 20. hétfő, 19:00

V4 30 – Táncos születésnap
Felvonások száma 2
Időtartam 100 perc

Halhatatlan kedves (Immortal Beloved) - ProART Company

A koreográfia Beethoven 1812-ben ismeretlen címzetthez intézett levelére épül. A duett zeneileg reagál 10. zongoraszonátájára, amelyet Sonority cseh zeneszerző a kortárs hangzásra helyez át. A koreográfia különböző kompozíciókkal és mozgásmódokkal dolgozik, a klasszikus táncelemeket kortárs és posztmodern formákra bontva. Az eredmény egy férfi és nő érzelmi duettje.

8m68 - Poznan Opera Ballet

A 8m68 lényege a táncosok kapcsolatán alapul. A vonzás, a taszítás, mások irányítása vagy irányítottá válni valaki által a hajtóerejévé válik a koreográfiának, amelyet a mindennapi interperszonális kapcsolataink inspirálnak. A kapcsolatok soha nem állandóak - állandóan változnak, néha a mi irányításunkon és tudatosságunkon kívül.

III. Richárd - Slovenské Divadlo Tanca

Részletek a III. Richard balettből Ján Ďurovčík koreográfus és rendező egyedi, kivételes modern balett-produkciójában. A balett cselekménye W. Shakespeare történetén alapul. A balett eredetileg a grazi opera számára készült, majd a Szlovák Táncszínház állította színpadra.

Viszlát a levegőben! - Budapest Táncszínház

A darabhoz Pablo Servigne L’Entraide című könyve adta az inspirációt. A természetben uralkodó törvény szerint az élőlények egymással versengenek a fennmaradásért, ám a szociológus szerint más szabály is fellelhető, mégpedig a kollaboráció. Az összefogást, mellyel  extrém körülmények között átléphetjük egónk által behatárolt korlátokat, leküzdhetjük félelmeinkből fakadó önzésünket.

Előadják:
Budapest Táncszínház táncművészei, ProART Company táncművészei,
Slovenské Divadlo Tanca táncművészei, Poznan Opera Ballet táncművészei

ProART Company (CZ): Immortal Beloved (Halhatatlan kedves)
Zene: Ludwig van Beethoven, Sonority
Koreográfus: Martin Dvořák

Poznan Opera Ballet (PL): 8m68
Zene: Amon Tobin
Jelmeztervező: Anna Lorenc, Robert Bondara
Díszlet, fény: Robert Bondara
Koncepció, koreográfia and rendezés: Robert Bondara

Slovenské Divadlo Tanca (SK): III. Richárd
Zene: montázs
Díszlet, jelmez: Martin Černý
Dramaturg: Helge-Bjőrn Mayer
Rendező-koreográfus: Ján Ďurovčík

Budapest Táncszínház: Viszlát a levegőben!
Zene: Gergely Attila, Beethoven
Video mapping: Juhász Péter
Koreográfus-asszisztens: Antoine Thirion
Koreográfus: Sághy Alexandra
Rendező: Földi Béla

Támogatók: NKA, Nemzeti Táncszínház, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Táncszínházért Alapítvány, Budapest Főváros Önkormányzata

Ajánlatunk


A FrenÁk Társulat és az R_ Társulás (az előadóművészek alkotói munkájának részvételével – közös alkotói platform) új kreációjának tematikáját a 2020-as év világot megrázó új kihívása inspirálja, hisz a FrenÁk koncepciókban és elképzelésekben örökös kérdés megtalálni a kiutat egy zárt és látszólagos lehetetlen helyzetből. Az előadás árnyéklenyomata annak, hogy az ember egy belső figyelemmel hogyan küzdheti át magát az őt behatároló társadalmi problémákon, és minden egyes egyén belső hite, küzdelme – még ha individuális szinten történik is –, hogyan képes a társadalmi létet felemelni. Ezért is koncentrál az alkotói munka az egyéni személyes tapasztalatokra, és halad valós, megélt események nyomán, majd emelkedik el egy absztrakt nyelvezettel, egy új, vizionális pozitív létbe, hogy reményt és perspektívát nyithasson a nézőben és önmagunkban egyaránt, miközben mindenki érzete nyomon követheti a közvetett vagy közvetlen lenyomatok hatását. FrenÁk egy új kompozícióban idézi meg idén negyven éves munkásságának esszenciális elemeit; a látvány kontrasztba hozza a nyers valóság és egy vizionális, látomásszerű lebegés érzetét, a függesztések újszerű használatával. A munkafolyamatban résztvevők experimentális élményeiből megszülető érzetei remélhetőleg visszhangra találnak a közönség lelkében, hisz a Fig_Ht mindannyiunk küzdelméről szól, és mindazokról, akiket elvesztettünk, s akiket a színpadon lebegő testek idéznek meg, látomásszerű csodálatos pillanatokban.

Bozsik Yvette legendás koreográfiája felújítva, új szereposztással látható. A darabot Ettore Scola A bál című filmje inspirálta.

A Székesfehérvári Balett Színház egyedülálló, háromrészes táncszínházi előadása.

Ajánló


A Spid_er következetes lépcső abban a tudatos építkezésben, ahol FrenÁk koncepciója mentén fiatal alkotók – ezúttal táncművészek és akrobaták –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Támogatók