Program


Tavaszi áldozat - Lakodalom • A 30 éves Bozsik Yvette Társulat

Tavaszi áldozat - Lakodalom • A 30 éves Bozsik Yvette Társulat

A Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának 100. évfordulójára készült a Bozsik Yvette Társulat Tavaszi áldozatának felújított változata, megújult jelmezekkel, szcenikával és koreográfiával, a Nemzeti Táncszínház felkérésére.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 22. péntek, 19:00

Igor Stravinsky orosz korszakából való zenék közül a Tavaszi áldozat ősi rítusokat idéz fel, brutális barbarizmusával katasztrófákat jósol. Az eredeti koreográfia kiindulópontja a legendás Nizsinszkij és Nizsinszka darab orosz rituális világa, ezt ötvözi a koreográfus saját stílusával és a mai kor érzésvilágával. A Bozsik Yvette Társulat az idén 30 éves, a darabbal ezt az évfordulót is ünnepeljük.

A Lakodalom című darabot Bozsik Yvette nagyapja emlékére készítette 1996-ban a Közép-Európa Táncszínház felkérésére, most újragondolva, új jelmezekkel és díszlettel, felújított koreográfiával került bemutatásra, a 30 éves Bozsik Yvette Társulat ünnepi programsorozatának részeként a Nemzeti Táncszínházban. A darab szürreális családi kép egy falusi esküvőről. Két családot megismerve találkozhatunk szenvedéllyel, szerelemmel, féltékenységgel és előítéletekkel. A koreográfiában úgy keverednek a hagyományos néptánc elemei groteszk megjelenésben a modern tánc gesztusaival, ahogy Lajkó Félix zenéjében a népzene, a jazz és a modern zene. Bozsik Yvette az előadással emléket állít a gyermekkorának, és szeretett csodálatos nagyapjának, Cseh Istvánnak. A főszerepet a társulat alapító táncművésze, Vati Tamás alakítja.

 

Tavaszi áldozat
táncolják: a Bozsik Yvette Társulat és vendégtáncosai
zene: Igor Stravinsky
tér, fény: Pető József
jelmez: Juristovszky Sosa
koreográfus-asszisztens: Krausz Alíz, Vislóczki Szabolcs
koreográfus: Bozsik Yvette

Lakodalom
előadják: a Bozsik Yvette Társulat és vendégtáncosai
zene: Lajkó Félix szerzeményei és hawaii dalok felhasználásával
tér: Vati Tamás
jelmez: Bozóki Mara eredeti jelmezei alapján Bati Nikoletta
fény: Pető József
próbavezetők: Soós Erika, Vislóczki Szabolcs
koreográfus: Bozsik Yvette

Támogatók: NKA, Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, KIM

Ajánlatunk


A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Nem értjük, megfejthetetlen, mit miért tesz, irritál, de a személyiségében mégis van valami, ami megigéz. Mivel varázsol el bennünket, mivel hat ránk ez a folyton tabukat döntögető, elbűvölő és arrogáns szélhámos?

Ajánló


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a…

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók