Program


Táncoló filmkockák - Farmeros Forradalom  (’60-as ’70-es évek) • Lakatos János

Táncoló filmkockák - Farmeros Forradalom (’60-as ’70-es évek) • Lakatos János

A Nemzeti Táncszínház népszerű előadás-sorozata szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét, Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanárának multimédiás előadásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 13. szombat, 19:30

1953-ban a televízió népszerűvé válása új technikai újításokra sarkallja a mozi ipart: megjelenik a CINEMASCOPE, azaz a szélesvászon, és divatba jön a 3D-s mozi is. Megismerkedünk a különc Bob Fosse-val, aki örökre megváltoztatja a színház és film világát egy új, szokatlan mozgásformával, a jazz tánccal.
A szmoking és szteppcipő helyét átveszi a farmer és a tornacsuka. Irány az utca és a West Side Story forgatása, ahol meglepő és váratlan fordulatok várnak ránk. Lessük el a rock&roll királyától, Elvis Presley-től a Jail House Rock lépéseit (kiderül, honnan jött a börtöntánc ötlete)! Ráadásként Michael Jackson egyedi stílusáról is számos titok kiszivárog. Sok tánc és rengeteg jó zene, ismeretlen és kedvenc filmjelenetek, garantált szórakozás 100 percben!

Előadó: Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára

Ajánlatunk


Korunkban szinte minden a külsőségekről szól. Hogy nézünk ki, mit viselünk, hol lakunk, miket birtoklunk, hová járunk enni, sportolni, nyaralni, milyen státuszt töltünk be a világban az általunk birtokoltak révén. Meghatározzák az identitásunkat.

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Ajánló


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a…

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók