Program


TÁNC ÉS… Tánc és Kreativitás

TÁNC ÉS… Tánc és Kreativitás

TÁNC ÉS... | Tánc és Kreativitás | Szimfónia a kocsonyában, avagy hogyan lesz a semmiből valami?Lakatos János előadás-sorozata.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 16. hétfő, 19:00

Mi a kreativitás? Tehetség, isteni ajándék, vagy egy szisztematikusan kifejleszthető gondolkodásforma? Mi történik egy táncos fejében az alkotás pillanatában? Ki ivott naponta 50 csésze kávét, és minek köszönheti karrierjét a világ leghíresebb koreográfusa?

Ehhez hasonló kérdésekre keressük együtt a választ a TÁNC ÉS… következő epizódjában, melyben az alkotószellemé a főszerep. Ebben a részben bepillantunk sok ragyogó elme koponyájába és hétköznapinak nem mondható furcsa szokásaiba. Megcsodáljuk, milyen végtelen a kreativitás, ha táncról van szó. Ismerjük meg régi és mai alkotó zsenik világraszóló újításait a mozgás világában!

Feltárjuk híres koreográfusok, és világsikerű előadások készítőinek módszereit, melyekkel mindenki közelebb kerülhet saját alkotó énjéhez. 90 perc meglepetés, egy sosem látott összeállításban!

Előadó: Lakatos János nívódíjas koreográfus és táncpedagógus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára.

Az előadás Lakatos János és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Ajánlatunk


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható – Lear az első pillanatban elveszti a csatát. Nem fokozatosan fog széthullani; az egykori nagy király és magabiztos férfi egyetlen pillanat alatt semmisül meg, amikor imádott felesége sírba száll. Darabbéli útja innen csak tántorgás a végső nyughely felé. Hangulat ingadozásai, átkai, dührohamai, de még kétségbeesett kapaszkodási kísérlete is lányaiba – mind a pótolhatatlan űrrel magyarázhatók. Képtelen tovább a kormányzásra; így válik a birodalom felosztása kényszerűvé. Nincs előre eltervezettség és racionális döntés, csak kapkodó improvizálás.

Az indiai klasszikus tánc különlegessége, hogy egy időtlen kapocs múlt és jelen között. Ez a legősibb, ma is élő táncstílus a világon, amely, nem a mai formában ugyan, de már az ókorban is létezett. India egymástól távoli területein, különféle célok és hatások hozták létre a ma már klasszikus indiai táncokként ismert stílusokat.

Ajánló


Korunkban szinte minden a külsőségekről szól. Hogy nézünk ki, mit viselünk, hol lakunk, miket birtoklunk, hová járunk enni, sportolni, nyaralni,…

Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy gazember élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás…

A Nemzeti Táncszínház legnépszerűbb saját előadás-sorozatának búcsúelőadása. Ez a 11. évadát ünneplő egyedi - és rendszeres teltházzal büszkélkedő - sorozat…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók