Program


NTSZ 20 – „Let’s Dance”

NTSZ 20 – „Let’s Dance”

A Nemzeti Táncszínház húsz éves fennállását ünnepli a táncszakma, a márciusi gálaeseményen pedig újabb négy együttes köszönti az intézményt.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 23. szerda, 19:00

Kulcsár Noémi Tellabor - Ravel: Bolero

„Csakugyan van a világon nő, akit feldúl a szenvedély, aki szenved, akinek gyönyörűség, ha odaadja magát, aki ölel, szorít és piheg, aki testével, lelkével egyaránt szeret, a szájával is, mikor beszél, és a szemével is, mikor néz, a vergődő szívével és a simogató kezével is, aki vállal mindent, mert szeret, aki figyelő szemek és veszedelmek közepette is, éjjel és nappal, rettenthetetlenül és remegve odatalál, a boldogságtól eszeveszetten és önfeledten, ahhoz, aki megöleli? (Guy de Maupassant)

PR-Evolution Dance Company - KAKUKK!

Az ember először gondolkodik, és aztán cselekszik? De mi van akkor, ha nem gondolja át előre, hogy mit miért csinál? Kísérletezik a saját tetteivel és sorsával. Vannak persze erkölcsi és társadalmi normák, amiket jobb esetben nem lép át, de alkotása a pillanat adta lehetőségek szüleménye. Ezek lehetnek talán eredeti művek, amik közvetlenül nem kapcsolódnak más gondolatokhoz, hanem egy adott individuum elméjének és a pillanat lenyomatának friss és egyedi terméke? A KAKUKK! egy ilyen mű.

Ifjú Szivek Táncszínház - AUTENTIKA

A Szlovákiában élő magyarok hagyományos tánckultúráját az Ifjú Szivek Táncszínház számos előadásában állította már színpadra. Az Autentika című összeállítás személyes élmények, saját gyűjtések, valamint Bartók Béla és Kodály Zoltán első Nyitra-vidéki gyűjtéseitől kezdve az elmúlt évszázad során napjainkig összegyűlt tudásanyag felhasználásával rekonstruálja a hiányzó láncszemeket.

Szegedi Kortárs Balett - Blue 
 
Az alkotók a kék színt egyfajta szimbólumként használva, annak számtalan jelentése köré építik darabjukat. Egyszerűen beszínezik a szereplőket, és az ilyen módon csoportok és egyének között létrejövő színbeli, formai különbségekből adódó játékkal sokféle asszociációra késztetik a nézőket.

 

 

Ajánlatunk


Miként az ember leveti elnyűtt ruháit és újakat ölt magára, úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket, hogy újakat fogadjon el helyükbe." - idézet a Bhagavad-gítából

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

A Közép-Európa Táncszínház társulata az óvodás és kisiskolás korosztályt célozza meg előadásával, amelyet a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Halász Judit dalai inspiráltak.

Ajánló


A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried…

Fellépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének növendékei-hallgatói.

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók