Program


Mi is az a flamenco? • FlamenCorazónArte Táncszínház

Mi is az a flamenco? • FlamenCorazónArte Táncszínház

Ősi tradíció, vagy modern művészeti ág? Kortárs műfaj, esetleg népszerű szórakoztató tánc, vagy dalba öntött ballada? Érzelmek, vagy történetek elevenednek meg általa? Mely népek alakították, alakítják kultúráját?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 2. vasárnap, 11:00

Rituális spanyol folklór, vagy folyamatosan változó előadásmód? Szigorú rendje van, vagy improvizációs technika? Kik hozták létre, hogy alakult ki? Európa, vagy a kelet virtuóz ritmikáját mutatja? Mindezekre választ kap, aki felfedezi az „ellentétek harmóniáját” a flamencóban, egy rendhagyó táncelőadás keretében!

Előadók: Lippai Andrea, Harangozó Gyula-díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett táncművész

Pirók Zsófia

 

Ajánlatunk


Bizony, az élet nemfenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó kezdő írók lendületével sóhajtozik az üres lap előtt. A könyvkiadónak hetykén azt ígérte, hogy délre kész a kézirat… És már reggel tíz óra van. Nézi ablakából a szemközti kávéházba igyekvő alakokat. Téma után szimatol. És érkezik is balról vehemens tempóban: a kávéház forgóajtaján beleng a végzet előszele: a Szőke ciklon! Jenő írni kezd, de olyan tempóban, hogy ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

Shakespeare egyik legismertebb vígjátéka egyben keserédes dráma a szerelem természetéről. Fiatalok vesznek el egy elvarázsolt erdőben, és miközben párjukat keresik, kiderül, hogy ebben a világban a szerelem csak függőség, a magány ellenszere. A kavarodásban a szerelmesek valójában egymásban keresik önmagukat – ez a keresés pedig boldogsághoz és boldogtalansághoz is vezethet.

Két fickó és egy nő a jövőből, a 142-es bolygóról érkezett vissza. csak azért, hogy egy kicsit újra felidézzék a régi időket: a discót, a bulit, a flörtölést, a sikereket. Szeretnének ismét berobbanni.

Ajánló


Két ember egy pontban összeér. Ez a pont most már közös, itt találkoznak. Megérintődnek. Megérintve lenni annyi, mint valami kivételesen…

Prosper Merimée Carmen című remekműve nyomán, néhány gondolat Bizet operájának részletére.

A Hamupipőke a Grimm–fivérek egyik legismertebb meséje jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. Hamupipőke egy bálban, tánc…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók