Program


Lábujjhegyen • Megyeri Léna - Bősze Ádám

Lábujjhegyen • Megyeri Léna - Bősze Ádám

„Bárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem” – mondta Oscar Wilde. Tavaszköszöntő előadásunkon kacér előadókkal, pikáns szerepekkel, merész történetekkel csábítjuk önt a Nemzeti Táncszínházba. Ezen az estén csak önre vár Ida Rubinstein, Josephine Baker és Mata Hari is… ugye nem áll ellen a kísértésnek?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 14. vasárnap, 17:00

A Lábujjhegyen új évadában játékra hívja egymást (és a közönséget) a két előadó: Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész. Minden előadáson egy-egy hívószót vagy témát körbejárva idézik meg a tánc- és zenetörténet legendás alakjait, megkerülhetetlen mesterműveit és lebilincselő történeteit.

Egzotikus tájakon barangolunk, legendák és botrányok nyomába eredünk, érzéki kalandokat leplezünk le és mesélünk titkos kedvenceinkről is… ám ez még csak néhány a sok izgalmas felfedezés közül, amelyekkel a zenei- és táncrészletekkel gazdagon illusztrált estekre készülünk a publikum számára.

Előadók: Megyeri Léna, Bősze Ádám

Ajánlatunk


1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

A Kárpát-medence paraszti kultúrái – a maguk módján – szüntelen esztétikai válaszokat kerestek az őket egyéni vagy közösségi szinten foglalkoztató nagy kérdésekre. Gyakran drámaian vagy komikusan, máskor hittel telítve vagy jóleső fatalizmussal, valóságos vagy szürreális képekben fogalmaztak veszteségről, sorsszerűségről, szerelemről, halálról egyaránt.

A Nemzeti Táncszínház legnépszerűbb saját előadás-sorozatának búcsúelőadása. Ez a 11. évadát ünneplő egyedi - és rendszeres teltházzal büszkélkedő - sorozat szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának multimédiás előadásában.

Ajánló


A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók