Program


Double Bill - Anton Lachky / Botis Seva koreográfiái - Scottish Dance Theatre

Double Bill - Anton Lachky / Botis Seva koreográfiái - Scottish Dance Theatre

Double Bill (Anton Lachky és Botis Seva koreográfiái)

Scottish Dance Theatre

 more

Dreamers ‒ Anton Lachky

“Lachky koreográfiája olyan, mint amikor a ceruza mozog a papíron. Szellemes mozgásokat rajzol le, amelyek megragadják figyelmünket.”
The Scotsman

Az álmodók azok az emberek, akik akkor is mernek álmodni, amikor nem alszanak. Lachky számára örömet jelent, ha értelmet adhat az értelmetlennek, és megtalálhatja a kapcsolatot a valóság és a szürrealizmus között. Munkáját az előadók fizikai állapotára építi, kiemelve a mozgó test szépségét és erejét, ugyanakkor szellemes és humoros stíluselemekkel is összekapcsolja.

A Skót Táncszínház

A Skót Táncszínház Skócia nemzeti, kortárs tánctársulata, és a Dundee Rep Színház része. Fleur Darkin irányítása alatt a társulat célja, hogy kiváló és merész munkákat vigyen színpadra, olyanokat, amelyekben a mozgó test ereje dominál. A Skót Táncszínház a legfantáziadúsabb koreográfusok számára ad munkát világszerte, hogy bátor műveket komponáljanak a kiváló táncosok csapata számára. A társulat a zene és a vizuális művészetek világának legnagyszerűbb képviselőivel működik együtt, hogy a lehető legtökéletesebb táncokat adhassa elő.

A Skót Táncszínház táncosai kivételesen tehetségesek, jó megjelenésűek és szimpatikusak. A nemzetközi társulat, melynek székhelye Dundee-ben van, olyan, világszínvonalú munkákat mutat be, amelyeknél elsődleges szempont, hogy mindent feltárjanak. A Skót Táncszínház rajongói nagyon aktívak, és a társulat célkitűzése, hogy az ő épülésükre is végezze munkáját.

A Skót Táncszínház tagjai kiváló produkciókat adnak elő, olyanokat, amelyek gondolatokat ébresztenek, és megérintik az ember lelkét. Valljuk, hogy a tánc lélekemelő, inspirál, érzékenyebbé tesz minket, és gazdagítja életünket.

A társulat Skóciában és az egész országban nagyon sok helyen lép fel, az edinburghi Fesztiválszínháztól kezdve Mull szigetének színházáig. A nemzetközi hírnév is egyre nagyobb. A csoport nemrégiben az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Indiában és számos európai országban turnézott. A társulat a RepNet egyik alapítója ‒ ez repertoárszínházak egy olyan hálózata, amelyben a tagok kicserélhetik egymással a nemzeti társulatoknál alkalmazott, újszerű megoldásokat. A csoport tagjait izgalommal tölti el a lehetőség, hogy más kultúrák képviselőivel oszthatják meg művészi fogásaikat, amivel hozzájárulhatnak egy egészséges, nemzetközi táncközösség fenntartásához.

A Skót Táncszínház 2016-ban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az események egy olyan, izgalmas programjával, amely számos lehetőség számára ad teret.

Suggestions


Bozsik Yvette Társulat: Oidipusz király Drámai táncjáték két részben

Támogatók