Program


Double Bill - Anton Lachky / Botis Seva koreográfiái - Scottish Dance Theatre

Double Bill - Anton Lachky / Botis Seva koreográfiái - Scottish Dance Theatre

Double Bill (Anton Lachky és Botis Seva koreográfiái)

Scottish Dance Theatre

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 21. kedd, 19:00

Dreamers ‒ Anton Lachky

“Lachky koreográfiája olyan, mint amikor a ceruza mozog a papíron. Szellemes mozgásokat rajzol le, amelyek megragadják figyelmünket.”
The Scotsman

Az álmodók azok az emberek, akik akkor is mernek álmodni, amikor nem alszanak. Lachky számára örömet jelent, ha értelmet adhat az értelmetlennek, és megtalálhatja a kapcsolatot a valóság és a szürrealizmus között. Munkáját az előadók fizikai állapotára építi, kiemelve a mozgó test szépségét és erejét, ugyanakkor szellemes és humoros stíluselemekkel is összekapcsolja.

A Skót Táncszínház

A Skót Táncszínház Skócia nemzeti, kortárs tánctársulata, és a Dundee Rep Színház része. Fleur Darkin irányítása alatt a társulat célja, hogy kiváló és merész munkákat vigyen színpadra, olyanokat, amelyekben a mozgó test ereje dominál. A Skót Táncszínház a legfantáziadúsabb koreográfusok számára ad munkát világszerte, hogy bátor műveket komponáljanak a kiváló táncosok csapata számára. A társulat a zene és a vizuális művészetek világának legnagyszerűbb képviselőivel működik együtt, hogy a lehető legtökéletesebb táncokat adhassa elő.

A Skót Táncszínház táncosai kivételesen tehetségesek, jó megjelenésűek és szimpatikusak. A nemzetközi társulat, melynek székhelye Dundee-ben van, olyan, világszínvonalú munkákat mutat be, amelyeknél elsődleges szempont, hogy mindent feltárjanak. A Skót Táncszínház rajongói nagyon aktívak, és a társulat célkitűzése, hogy az ő épülésükre is végezze munkáját.

A Skót Táncszínház tagjai kiváló produkciókat adnak elő, olyanokat, amelyek gondolatokat ébresztenek, és megérintik az ember lelkét. Valljuk, hogy a tánc lélekemelő, inspirál, érzékenyebbé tesz minket, és gazdagítja életünket.

A társulat Skóciában és az egész országban nagyon sok helyen lép fel, az edinburghi Fesztiválszínháztól kezdve Mull szigetének színházáig. A nemzetközi hírnév is egyre nagyobb. A csoport nemrégiben az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Indiában és számos európai országban turnézott. A társulat a RepNet egyik alapítója ‒ ez repertoárszínházak egy olyan hálózata, amelyben a tagok kicserélhetik egymással a nemzeti társulatoknál alkalmazott, újszerű megoldásokat. A csoport tagjait izgalommal tölti el a lehetőség, hogy más kultúrák képviselőivel oszthatják meg művészi fogásaikat, amivel hozzájárulhatnak egy egészséges, nemzetközi táncközösség fenntartásához.

A Skót Táncszínház 2016-ban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az események egy olyan, izgalmas programjával, amely számos lehetőség számára ad teret.

Ajánlatunk


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus több évtizedes alkotó munkájának formanyelve a magyar folklór, az eredeti néptánc, amely szűnni nem akaró inspirációt jelent az idén Kossuth-díjjal kitüntetett művész számára. Az egy egész életutat összegző műsorban megannyi ihlető érzelemre komponált tematikus koreográfiák és a magyar néphagyomány iránti szenvedélyről tanúskodó előadásrészletek kerülnek bemutatásra.

Ajánló


Melinda álmodott egy Hazáról, ahol békében élhet. Ahonnan nem kell gyerekként elmenekülnie a két bátyjával, mint kislányként a szülőhazájából, Spanyolországból,…

A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

A FrenÁk Társulat legfrissebb produkciójában egy dinamikus, fiatal csapat áll színpadra, melynek kreatív táncosai színes kulturális hátterük és nyelvi különbségeik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók