Program


Dance Me • BJM – Les Ballets Jazz de Montréal

Dance Me • BJM – Les Ballets Jazz de Montréal

A Dance Me páratlan alkotás, amelyet a Montrealban élő költő, művész és dalszerző Leonard Cohen gazdag munkássága ihletett.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 21. csütörtök, 19:00

Dance Me
BJM - Les Ballets Jazz de Montréal

A Dance Me páratlan alkotás, amelyet a Montrealban élő költő, művész és dalszerző Leonard Cohen gazdag munkássága ihletett. Louis Robitaille művészeti igazgatásával és Eric Jean bátor, átütő erejű dramaturgiája révén a mű egyfajta tisztelgés, amelyet Leonard Cohen már életében jóváhagyott, és amely öt részben idézi fel a lét nagy ciklusait, a Cohen zenéjében és verseiben leírtak szerint. Három nemzetközileg elismert koreográfus kapott megbízást, hogy mozdulatokba öntse Cohen legendás dalait: Andonis Foniadakis, Annabelle Lopez Ochoa és Ihsan Rustem.

Koncepció: Louis Robitaille
Dramaturgis és rendezés: Eric Jean
Zenei rendezés: Martin Léon
Zenei koncepció: Alexis Dumais
Színpadkép és kellékek: Pierre-Étienne Locas
Sznípdkép, műszaki vezető: Alexandre Brunet
Fényterv és produkció: Cédric Delorme-Bouchard et Simon Beetschen
Videó terv: Hub Studio – Gonzalo Soldi, Thomas Payette et Jeremy Fassio
Jelmeztervező: Philippe Dubuc
Jelmezkivitelező: Anne-Marie Veevaete
Hangterv: Guy Fortin
Rendezőasszisztens: Elsa Posnic
Koreográfia: Andonis Foniadakis, Annabelle Lopez Ochoa, Ihsan Rustem

A BJM köszönetet kíván mondani Ms. Marjorie Bronfmannak az előadás megvalósulásához nyújtott, elengedhetetlen támogatásáért. A Dance Me előadását támogatja a CCOV – Centre de Création O Vertigo. BJM would like to thank Ms. Marjorie Bronfman for the precious support given to the creation of the show. Dance Me has been supported by CCOV – Centre de Création O Vertigo.

Ajánlatunk


Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a zűrzavar, amelyben egyre nehezebb eligazodni és egészségesen élni.

Két veronai család, két tiszta szívű fiatal, és egyetlen világraszóló szerelem. Shakespeare remekművében régi sérelmek és meg nem értett érzelmek hálójában találja magát két szerelmes, akik bármit megtennének, hogy egymáséi lehessenek – így hajlandóak lennének harcba szállni magával a sorssal is.

A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Ajánló


Az emberiség mára nagyon eltávolodott eredendő, természetes közegétől. Miközben vágyunk egy harmonikusabb életre, nap mint nap mégis egyre nagyobb a…

Budapest Táncszínház kétrészes estjében a Mur mur de la Méditerranée című koreográfiát Raza Hammadi alkotta, míg az Részletek az időben…

Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók