Program


Company Wayne McGregor: FAR
5

Company Wayne McGregor: FAR

A megvilágosodás ellentmondásos kora ihlette FAR egy olyan korszakot fedez fel, amely először „hozta szóba a testet”. Tíz hihetetlen táncos szembesül a torzulásokkal, az érzékiséggel és a 18. század perzselő kortárs érzékenységével, egy kísérteties partitúrára nyújtva előadást a kritikusok által is elismert zeneszerző, Ben Frost zenéjére.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 1. vasárnap, 19:00

Company Wayne McGregor: FAR

Műfaj:kortárs
Felvonások száma:1
Időtartam: 60 perc

Wayne McGregor anatómiával dacoló koreográfiája és úttörő megközelítése a tánc, a tudomány, a film, a zene, a képzőművészet és a technológia terén egy sor igazán egyedi alkotást eredményezett.

A FAR című előadás sem kivétel ez alól.

A megvilágosodás ellentmondásos kora ihlette FAR egy olyan korszakot fedez fel, amely először „hozta szóba a testet”.

Tíz hihetetlen táncos szembesül a torzulásokkal, az érzékiséggel és a 18. század perzselő kortárs érzékenységével, egy kísérteties partitúrára nyújtva előadást a kritikusok által is elismert zeneszerző, Ben Frost zenéjére.

A fény és árnyékelbűvölő környezetébe helyezve (Random International, Lucy Carter), a FAR az élvonalbeli tervezést egy radikális kognitív kutatási folyamatból készült koreográfiához köti.

„A stílus egyértelműen McGregor sajátja – a hullámzó hátak, a karok feszülő inai, a próbára tevő hiperextenziók – de ez McGregor alakulása... Egy izzó, titokzatos posztklasszicizmus”

- Observer

Eredeti zene: Ben Frost
További zene: Giacomelli: Sposa son disprezzata
Fényterv: Lucy Carter
Díszlet terv: Random International
Jelmezterv: Moritz Junge
Társigazgató: Odette Hughes
Színpadi rendezés: Jessica Wright
Műszaki vezető: Christopher Charles
Műszaki menedzser: Joe Hornsby
Műszaki munkatárs: Imogen Adshead
Produkciós Elektrotechnikus: Ashley Bolitho
Fotográfia: Ravi Deepres
Koreográfia: Wayne McGregor és az együttes
Koncepció és rendezés: Wayne McGregor

Ajánlatunk


A Bajadért mind melodramatikus cselekményét, mind általános esztétikáját tekintve áthatja az idealizált egzotikum.

Új bemutatónkat Lois Lowry „Az emlékek őre” című regénye alapján hozzuk létre, mely első pillantásra egy tökéletesnek tűnő társadalomban játszódik, ahol minden a legnagyobb tökéletességben zajlik. Nincs igazságtalanság, nincs bűnözés, erőszak, éhezés, ahol harmóniában élhetnek az emberek. Ez azonban csak a látszat, a tudástól megfosztott emberek kánaánja

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Ajánló


2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018).…

A Rising Sun című előadást a ritmus, a testeket és teret mozdító áram esszenciája és az elemi ösztön erejének sokszínűsége…

Shakespeare egyik legismertebb vígjátéka egyben keserédes dráma a szerelem természetéről. Fiatalok vesznek el egy elvarázsolt erdőben, és miközben párjukat keresik,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók