Program


CARMEN EST • Székesfehérvári Balett Színház

CARMEN EST • Székesfehérvári Balett Színház

A Székesfehérvári Balett Színház CARMEN EST címmel két koreográfiát bemutató estje.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 19. kedd, 19:00

BOLERO

Ravel zenéje vörösen izzik és lüktető vulkánként tör felszínre. A BOLERO nagy ívű zenei „orgazmus”, amely egyre hevülő tempóval és dinamikával, lüktetve éri el tetőfokát.

A balettünk francia címe: Rouge. Azaz vörös. Vörös rúzs.  A nőiség egyik szimbóluma. Libidó, vér, Nő és Férfi, élet és halál. 

A láthatatlan válik láthatóvá!

A zene elementáris megnyilvánulása ez a balett.

CARMEN 

A balett alapvető emberi érzelmeket vesz górcső alá. Úgy, mint szerelem, szerelemféltés, féltékenység, vágy, csábítás, valamint férfi és nő között létrejövő dominancia.

A táncdráma megalkotásával semmiképpen nem volt célom, hogy az illusztrációul szolgáljon Carmen és Don José örök érvényű történetéhez, hanem hogy Bizet operájából, Rodion Schedrin által írt tánc szvitté komponált zeneművet láttatva, a zene, a tánc és a szcenográfia (színpadkép, jelmez, díszlet és világítás) egységbe öntése révén egy új minőséget hozzak létre. 

Olyanképpen alkottam meg a darabot, hogy az egyben legyen átélhető, érezhető és érthető történet.

Lényeges és általam fontosnak tartott dramaturgiai eszköz a humor, az irónia és a szarkazmus, amely érezhetően végig vonul a baletten.

 
BOLERO
Táncművészek: Cristina Porres Mormeneo, Chiara Malavasi, Noemi Gregnanin, Jelle-Johannes Hendrix, Gabriele Tamolli, Francesco Vitale Farris
 
Rendező-koreográfus: Egerházi Attila
Zene: M. Ravel: Bolero
Díszlet- és fényterv: Egerházi Attila
Jelmezterv: Andrea T. Haamer
Díszletkivitelezés: Szelei Mónika
Betanító- és próbavezető balettmester: Cristina Porres Mormeneo
 
CARMEN 
Carmen: Cristina Porres Mormeneo / Chiara Malavasi                  
Don José: Gabriele Tamolli / Jelle-Johannes Hendrix                        
Michaela: Michela Piccinini / Carlota Izquierdo Gil
Torreádor: Francesco Vitale Farris                
Zuniga őrmester: Jelle-Johannes Hendrix / Gabriele Tamolli
Dohánygyári munkásnők: Chiara Malavasi / Cristina Porres Mormeneo, Tae Sone, Noemi Gregnanin, Céleste Icket, Nina Sninská                    
Katonák: Gijs Stenger, Juan Esteban Serna Espinosa, Julián Rico Engel
 
Koreográfus: Egerházi Attila
Zene: Rodion Shchedrin (Bizet nyomán)
Próbavezető balettmester és koreográfus asszisztens: Cristina Porres Mormeneo
Jelmezterv: Andrea T. Hammer, Dusana Heráková
Fényterv: Egerházi Attila
Díszletterv: Árvai György

 

Ajánlatunk


Égi és földi szerelem… Azaz érték, amit a szív szava hordoz, amit egy pár egymás iránt érez, meghatározó mindennapjainkban. A boldogságra való törekvés, megélés minden ember számára fontos.

Sokfélék és sokszínűek vagyunk. Testileg és Lelkileg egyaránt. Mennyire tudod felismerni és elfogadni a benned lévő sokszínűséget? Ezen az estén ezeket a kérdéseket boncolgatjuk a tangó lépésein keresztül.

A mevlevi rend szúfi szertartása, a szema az Istenhez való felemelkedés állomásait jelképezi a maga vallásos elemeivel és témáival, amelyekből következően megvannak a maga szabályai és jellemzői. A mevlevi rend Veled szultán és Ulu Arif Cselebi szultán idejétől kezdve szigorúan követte a csak általa gyakorolt szertartás lépéseit, de tagjai Mevlana Dzselaleddin-i Rúmi idején egy bizonyos szabályát figyelmen kívül hagyták. A szabályok Pir Adil Cselebi koráig folyamatos átalakuláson mentek át, napjainkra érték el végleges formájukat.

Ajánló


Az 1909-ben íródott LILIOM avagy egy csirkefogó élete és halála zsigerből elragadja a nézőket. Egy kis szobalány és egy körhintás…

Egy többgenerációs család szemszögéből nézünk rá arra a drámai eseményekkel teli időszakra, amikor másodpercek alatt évszázadok fordultak. Egy megindító történet,…

A Kulcsár Noémi Tellabor társulat új bemutatójában a tánc nyelvén próbálja megfogalmazni a Henrik Ibsen Nóra címen is ismert drámájában…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók