Program


BUDAPESTI BEMUTATÓ - BERNARDA ALBA HÁZA / Exit / Tabula Rasa

BUDAPESTI BEMUTATÓ - BERNARDA ALBA HÁZA / Exit / Tabula Rasa

Bernarda Alba háza | Exit | Tabula rasa
Szegedi Kortárs Balett

 more

Bernarda Alba háza – budapesti bemutató

Bernarda Alba háza: Federico García Lorca drámájában a nyomasztó hagyomány lélekölő ereje boldogtalanná teszi a zord asszony és leányai életét. Aki meghajlik a kemény hagyományok előtt, magára vállalja az örök boldogtalanságot. Aki lázad ellene, mert derűre, boldogságra vágyik, belepusztul.

Exit: A legtöbb fogalom, amelyet önmagunk meghatározásához társítunk, kompromisszumok megkötésére kényszerít minket, függetlenségünk és olykor szabadságunk feladására. Kibújunk a minket terhelő, de egyben a minket terelő korlátok szorításából, és saját ösvényt taposunk a korábbi minták helyett. Kimozdulunk, vagy már rég kimozdultunk a kollektív útról, hogy egy üres térben, megtagadott és elferdített eszmék között bolyongva keressünk valamit.

Tabula rasa: Manapság igyekszünk harmóniát találni kaotikus társadalmunkban. Bár a technológia jobban összeköt minket, mint valaha, mégis egyedül vagyunk. Valódi hőstett megtalálni magunkban az erőt, melynek segítségével képesek vagyunk feldolgozni kínos helyzeteket, elengedni fájdalmas élményeket. Michael Gordon lendületes zeneművére készült koreográfia ennek a kihívásnak tesz eleget. A dallamok látszólag véletlenszerűen jelennek meg, és megszokott struktúrában áramolnak ide-oda, mégis diszharmóniát okoznak. A zavar és a feszültség rivaldafényében olyan fordulóponthoz jutunk, amely egy új kezdet, a tabula rasa szükségességéhez vezet.

 

táncolják: a Szegedi Kortárs Balett művészei

Fény: Stadler Ferenc

Jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Koreográfia: Juronics Tamás

Exit

Táncolja: Takács ZsófiaCzár GergelySzigyártó SzandraKiss RóbertBocsi PetraHegedűs TamásStáry KataVincze LotárTokai RitaKovács EnikőCsetényi Vencel

Zene: montázs

Fény: Stadler Ferenc

Jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Koreográfia: Czár Gergely

Tabula rasa

Táncolja: Takács ZsófiaCzár GergelySzigyártó SzandraKiss RóbertBocsi PetraHegedűs TamásStáry KataVincze LotárTokai RitaNier JankaKovács Enikő

Zene: Michael Gordon

Fény: Stadler Ferenc

Jelmez: Bianca Imelda Jeremias

Koreográfia: Corneliu Ganea és a társulat

Balettigazgató: Pataki András

Művészeti vezető: Juronics Tamás

Suggestions


Bozsik Yvette Társulat: Oidipusz király Drámai táncjáték két részben

Érzékiség, érzékenység,szerelem, szenvedély, vágy, gyűlölet, figyelem, közöny, öröm és bánat, humor, boldogság és…

Támogatók