Program


BEMUTATÓ - SZRLM

BEMUTATÓ - SZRLM

A Zsuráfszky művészházaspár közös alkotói estje.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 27. szerda, 19:00

BEMUTATÓ - SZRLM

A közös alkotói est első részében az emberi élet legszebb és egyben örök „témáját”: a Szerelem érzésének bonyolult világát járják körül koreográfiáikban az alkotók, a néptánc nyelvén. A művészházaspár nagy örömmel idézi fel azokat a tematikus műveket, amelyek már régóta nem voltak láthatók színpadon, mint például a Méregkeverők, az Álom és a Pillangó című koreográfiák. A második részben, mintegy összegzésül, részleteket mutatnak be azokból a táncjátékokból, mesedarabokból, ifjúsági előadásokból, amelyek több évtizedes közös munkájuk legszeretettebb gyöngyszemei. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes fiatal művészei a tematikusan válogatott és a mozaikszerűen felvillantott alkotásokban, tánctudásuk mellett, megcsillogtathatják előadóművészi tehetségüket is.

Koreográfus: Zsuráfszky Zoltán, Zs. Vincze Zsuzsanna

Ajánlatunk


A Rising Sun című előadást a ritmus, a testeket és teret mozdító áram esszenciája és az elemi ösztön erejének sokszínűsége határozza meg. Az együttes a zenét állítja az inspiráció központjába, ám ezúttal hangsúlyosabb módon, mint eddig valaha.

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Sokan úgy tartják, a jó művészet felforgató –néha azonban talán túlságosan is az. Felzúdulás a premieren, közelharc a zsöllyében, illetlenkedők a páholyban, szócsata a másnapi lapokban – ezen az estén a zene- és tánctörténet legbotrányosabb ügyeinek járunk utána.

Ajánló


1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”.

2014-ben a Nemzeti Táncszínházban három komplex táncszínházi nevelési előadás valósult meg. (Horda2, 2014; Igaz Történet Alapján, 2016; Talpuk alatt, 2018).…

A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók