Program


BEMUTATÓ - RECORTES • Közép-Európa Táncszínház

BEMUTATÓ - RECORTES • Közép-Európa Táncszínház

A Recortes látásmódja nem engedi, hogy vágyainkon túlmutatva, saját érzelmeinket közvetítsék szavaink, tekintetünk. Mint mikor újságot olvasol és kivágod belőle a cikkeket, amik a kedvenc íródtól származnak. Élmények, tapasztalatok, olyan darabkák, amik emberi kapcsolatokról árulkodnak, főleg a szeretetről, a barátságról és az empátiáról.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 28. kedd, 19:00

Bemutató - Recortes
Közép-Európa Táncszínház
Időtartam 55 perc

A Recortes látásmódja nem engedi, hogy vágyainkon túlmutatva, saját érzelmeinket közvetítsék szavaink, tekintetünk. Mint mikor újságot olvasol és kivágod belőle a cikkeket, amik a kedvenc íródtól származnak. Élmények, tapasztalatok, olyan darabkák, amik emberi kapcsolatokról árulkodnak, főleg a szeretetről, a barátságról és az empátiáról. (Nincs empátia, a világ antipatikus lett, elvesztettük a kommunikáció képességét, számokká váltunk.) Barátok, család, szerelem, ismeretlenekkel való találkozás, a legegyszerűbb dolgok.

Hogyan viszonyulunk egymáshoz? Hogyan szeretjük vagy utasítjuk el a másikat? Hogyan reagálunk? Miképp okozunk a másiknak fájdalmat, amikor nem akarunk vagy épp amikor akarunk, ha már egy rosszalló tekintet is meg tudja változtatni valaki napját? Minden magunk mögött hagyott élmény egy következőt táplál és csak rajtunk múlik miként épül fel.

Két ember, egymástól távol, nem beszélnek egymással. Két ember, közel egymáshoz, nem néznek egymásra. Amikor megtalálják a közös hangot, még akkor sem néznek egymásra, csak egymás után. Nem kell mondaniuk semmit, a test beszél helyettük, a legalapvetőbb kapcsolódás. Másokhoz, magunkhoz, a kifejezéseinkhez, mindenhez. Minden rezdülésünk: egy nyitott könyv lapjai.

Néha elfelejtjük, hogy élvezzük is a táncot, hogy alkottunk valamit, hogy szeretjük. Próbálunk elmondani, viszonozni valamit, ehelyett gépekké válunk. Pedig ha együttműködünk, nagyszerűek vagyunk, erre emlékeztessük magunkat. És ne feledjük a narancsokat!

Előadók: Dabóczi Dávid, Halász Gábor, Horváth Adrienn, Mádi László, Nyeste Adrienn, Szilvási Anna, Tóth Laura, Ungi Krisztián
Fény: Fogarasi Zoltán
Jelmez: Szűcs Edit
Asszisztens: Eduardo Zúñiga
Koreográfus: Gustavo Ramirez Sansano

Ajánlatunk


A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a klasszikus balettet flamencóval és afro-kubai stílusokkal ötvözi. Raul Reinoso SATORI című darabjában a spirituális megvilágosodáshoz vezető, belső utazásra hív, amelynek során rátalálhatunk a bennünk lakozó igazságra, szépségre és fényre.

Kizökkent az idő…, ahogy Shakespeare-nél szokott. De, míg Hamlet azzal a bizonyossággal lép a színpadra, hogy általa még helyretolható – Lear az első pillanatban elveszti a csatát. Nem fokozatosan fog széthullani; az egykori nagy király és magabiztos férfi egyetlen pillanat alatt semmisül meg, amikor imádott felesége sírba száll. Darabbéli útja innen csak tántorgás a végső nyughely felé. Hangulat ingadozásai, átkai, dührohamai, de még kétségbeesett kapaszkodási kísérlete is lányaiba – mind a pótolhatatlan űrrel magyarázhatók. Képtelen tovább a kormányzásra; így válik a birodalom felosztása kényszerűvé. Nincs előre eltervezettség és racionális döntés, csak kapkodó improvizálás.

Sally fejében öt eltérő karakterű nő él, akik nem tudnak egymásról. Sally szorongó, magányosan él. Nola, a kimért elegancia, intellektuális művészlélek. Derry mindig derűs, viccelődő, hetyke. Bella, az érzéki csábító, imád énekelni és táncolni. Jinx, maga a megtestesült düh és agresszió. A flamenco sajátossága, hogy különböző ágai, más-más érzelmet fejeznek ki, így az öt személyiséget egy-egy “palo” hívja életre. A műfaj csak eszköze az üzenetnek, mégis a történet emeli ki annak sokszínűségét.

Ajánló


A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried…

A Nemzeti Táncszínház legnépszerűbb saját előadás-sorozatának búcsúelőadása. Ez a 11. évadát ünneplő egyedi - és rendszeres teltházzal büszkélkedő - sorozat…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók