Program


BEMUTATÓ - PANTA RHEI • Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

BEMUTATÓ - PANTA RHEI • Inversedance - Fodor Zoltán Társulat

A Társulat számára nemzetközileg méltán elismert koreográfusok készítettek új produkciókat, melyek ezúttal is fontos társadalmi témákkal foglalkoznak, létezésünk, mindennapi életünk kérdéseit boncolgatják a táncszínpadon.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 2. vasárnap, 19:00

Az est első felében a Les Ballet C de la B korábbi, az Emanuel Gat Dance jelenlegi táncművésze, Juhász Péter: Taka című koreográfiáját láthatjuk. Előadásának alapgondolatát Seneca örök-érvényű kérdései adják, az emberi viselkedést kutatja az idő és a pillanat értékének relációjában.

Első alkalommal készít darabot magyar társulat számára Idan Sharabi,izraeli táncművész-koreográfus. A Batsheva Dance Company és a Nederlands Dans Theater korábbi táncművésze koreográfusként a fizikai test korlátlan lehetőségeit vizsgálja legújabb darabjában.

A bemutató a Zsidó Művészeti Napok fesztiválprogramjának záróeseménye.

Zene: montázs
Fényt: Fodor Zoltán, Idan Sharabi
Koreográfusok: Juhász Péter, Idan Sharabi

Ajánlatunk


A Hattyúk tavát, a sokak által ismert klasszikus balett verziójához képest másként, más megvilágításban kívántam újrafogalmazni. Az én olvasatomban Siegfried egy meghasadt tudatú fiatalember, akit gyermekkori, édesanyjával való viszonyából eredő traumái fogva tartanak.

Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

A Hamupipőke a Grimm–fivérek egyik legismertebb meséje jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. Hamupipőke egy bálban, tánc közben ismeri meg a Herceget, s előadásunk is tánccal, zenével meséli el történetüket.

Ajánló


A Ringató foglalkozásokon megismertetjük a kisgyermekes családokkal a zenei nevelés lehetőségeit. Célunk, hogy a szülők és a gyerekek átéljék a…

Bizony, az élet nemfenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó…

A Rising Sun című előadást a ritmus, a testeket és teret mozdító áram esszenciája és az elemi ösztön erejének sokszínűsége…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Támogatók